|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Pırasalı Çıtır Börek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
27.01.2015, 14:06 | #1 (permalink) |
| Pırasalı Çıtır Börek Pırasalı Çıtır Börek İç malzemesi:2 yemek kaşığı zeytinyağı1,5 kg pırasa, ince doğranmış3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş200gr sert beyaz peynir, ezilmiş Ayrıca: 1 paket baklavalık hazır yufka200gr tereyağı, eritilmiş1 yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı su Hazırlanması: Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın. 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok) Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun alıntı |
30.03.2015, 21:46 | #2 (permalink) |
La Tahzen! Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner. | Cevap: Pırasalı Çıtır Börek Ya bunun adına bakmayın tadı bildiğin kıymalı börek ve çok lezzetli (:
__________________ “вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç… ''ηαšïp'' |
23.04.2015, 13:24 | #3 (permalink) |
Adamlıktır, Hergün Aynı Kadını Sevmek ... | Cevap: Pırasalı Çıtır Börek Ispanaktan sonra pırasa da mı
__________________ Ben Hayalperest Değilim, İnanmazsanız Evdeki Dinozoruma Sorun. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |