Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Pasta Tabanı Nasıl Yapılır? konusu , Pasta Tabanı Nasıl Yapılır? Pasta tabanı aslında bir kektir... Fransızca “bisquit” denir. Yüksekliği 0,5 cm ile 1,5 cm arası olarak değişir ve oldukça alçak olmalarından dolayı normal kabarık bir keke ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.05.2015, 13:19   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?



Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?



Pasta tabanı aslında bir kektir... Fransızca “bisquit” denir. Yüksekliği 0,5 cm ile 1,5 cm arası olarak değişir ve oldukça alçak olmalarından dolayı normal kabarık bir keke göre daha kısa sürede pişerler. Fırının ısısı ise yüksektir! Meyve suyu, çeşitli şuruplar veya süt, likör gibi sıvılarla ıslatıldıktan sonra üzerine çeşitli krema, çikolata ve meyveler konarak pasta yapmakta kullanılabilir. Ben lezzetlendirmek için vanilya ve portakal rendesi kullandım, yerine başka baharat veya limon kabuğu rendesi de kullanılabilir. Eminim bir sürü güzel tatlı hazırlayacaksınız bu tarifle...

Şimdiden kolay gelsin.


Malzemeler
  • 100 g tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 150 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 portakal
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu

Yapılışı

Yumurtalar, yoğurt, süt ve tereyağı 1-2 saat önce dolaptan dışarı çıkarılır ki oda sıcaklığına gelsinler. Fırın 210°C ye ısınmaya bırakılır. Portakal kabuğu rendesi, vanilya tozu, yumuşak pomat kıvamındaki tereyağı, toz şeker ile beyaz kabarık bir krema olana kadar çırpılır




Sürekli çırpmaya devam ederek karışımın içine tek tek yumurtalar kırılır ve iyice yedirilir. Bu aşamada yoğurt, süt ve sıvıyağ eklenir, karıştırmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek bu karışıma ilave edilir.



Kek harcı önceden yağlanmış ve içinde fırın kağıdı olan tepsiye dökülür ve bir spatul ile yayılır. Hamur 1-1,5 cm yüksekliğinde olmalıdır. 8-12 dakika kadar 200°C de fırının orta kısmında pişirilir. Bir kürdan batırılarak ile pişip pişmediği kontrol edilir.

__________________
.




Ey ruhumda dolaşan deli taylar!
Ey gönlümü yakan kor alevler..
Söyleyin bana!
Bu mücadelenin sonunda ne var?











.






Sevdim Seni bir Kere ...!
Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ada
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.



Saat: 02:02