Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır? konusu , Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır? Sütlü kabartma tozlu poğaça tarifi arayanlar için, oldukça güzel bir tarifimiz var. Bu lezzetli poğaçalar herkes tarafından ağızda dağılan lezzeti ile bilinir. Mayalı poğaçalarla ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.08.2016, 13:37   #1 (permalink)
all the best.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?



Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?


Sütlü kabartma tozlu poğaça tarifi arayanlar için, oldukça güzel bir tarifimiz var. Bu lezzetli poğaçalar herkes tarafından ağızda dağılan lezzeti ile bilinir. Mayalı poğaçalarla kıyaslandığında daha gevrek, üstelik daha dişe gelen bir lezzete sahiptir. Süt ve kabartma tozu ile yapıldığından, kendisine has bir lezzete sahip poğaçaları beğeneceksiniz. Hem de bekledikçe lezzeti daha da güzel oluyor. Bu poğaçaları zevkle yiyeceksiniz. Yanına bir fincan çay servisi yaparak, gerek kahvaltıda, gerekse ikindi çay saatlerinde sizlere eşlik edecek. Üstelik ağzı kapalı kavanozda bekletip, poğaçalarınızı bitinceye kadar aynı tazelikte tüketme olanağınızda var. Şimdi beraber bu lezzetli poğaçaları hazırlamaya başlayalım.

Sütlü kabartma tozlu poğaça için gerekli olan malzemeler
1 su bardağı süt
60 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirkepoğaça 1
Yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar elenmiş un

İç malzemesi
300 gram az tuzlu beyaz peynir ya da isteğe göre kaşar, tulum loru
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar karabiber
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Sütlü kabartma tozlu poğaça yapılışı

İlk önce poğaça hamurunu yoğurmak için geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığında olan margarini, sıvı yağı ve sütü koyun. Daha sonra içine sirke, tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Hepsini karıştırdıktan sonra elenmiş unu azar azar ilave edin ve poğaça hamurunu elinizle yoğurmaya başlayın. İçine koyacağınız un için tarifte ölçü vermedik. Çünkü yoğurma sırasında bunu kendiniz ayarlarsanız, hamurda daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz. Kulak memesi dediğimiz yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru birkaç saat buzdolabına koyarak dinlendirin. Hatta isterseniz poğaça hamurunu bir gün önceden de yoğurabilirsiniz. Böyle daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Kabartma tozuyla hazırlanan hamur dinlendikçe güzelleşir.

Bu sırada sizde poğaçanın iç malzemesini hazırlayın. İç harcında kullanacağınız az tuzlu beyaz peyniri ya da loru bir kâsenin içine koyun. Peynir kullanıyorsanız bunu çatalla ezin. Üstüne maydanozu ince kıyarak ilave edin, biraz da karabiber ekleyip hepsini karıştırın. Daha sonra dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp, bunları elinizle açın. Orta kısmına iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, elinizle yuvarlak olacak şekilde poğaça şekli verin. Bunu başka türlü de yapabilirsiniz. Fırın tepsisinin içini yağlayıp ya da içine yağlı kâğıt serip hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak tepsiye dizin. Bütün hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra, tepsideki poğaçaların üstüne yumurta sarısını sürün. Biraz da üzerlerine çörek otu ve susam serpiştirin. Şimdi fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Poğaça tepsisini hiç bekletmeden fırına koyabilirsiniz. Üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar sütlü kabartma tozlu poğaçaları iyice pişirin. Daha sonra fırından çıkararak, poğaçaları ılık olarak demli bir çayla birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

__________________
all the best.



YeşiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 26.08.2016, 14:40   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sütlü kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?

Margarin kötü o kötü Margarin yerine tereyağı kullanın
Güzel görünüyor olsa da yesek

__________________







Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
BeSTemm, Papatya, YeşiL
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.



Saat: 08:52