|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan ZEYTİNLİ ÇİÇEK konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.04.2013, 15:18 | #1 (permalink) |
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir | ZEYTİNLİ ÇİÇEK Malzeme: 1 paket yaş maya 1 su bardağı ılık süt 250 gr. yumuşak tereyağı veya margarin 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı hamura) alabildiği kadar un zeytin ezmesi, peynir Yapılışı: Maya, süt, tuz ve şeker maya ezilinceye kadar karıştırılır. Tereyağı ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda, yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur, 15-20 dakika kadar mayalanması için bekletilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır. İçine yarım tatlı kaşığı kadar zeytin ezmesi veya peynir (ben rendelenmiş hellim peyniri kullandım) konup uçları birleştirilir ve ters çevrilir. Üzerine bastırarak yassıltılır ve mutfak makası ile kenarlarından kesilir. Fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, arzu edilirse susam-çörek otu serpilir ve 200 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |