Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.07.2013, 22:10   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi


Malzemeler

2 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
250 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardğı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarmısak

Yapılışı



Patlıcanları alacalı soyun ve küçük küçük küp şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış suda yarım saat bekletin. Yarım saat sonra suyunu süzüp yıkayın. Bir tavada küp küp doğramış olduğunuz soğanları margarinde hafifçe soteleyin – takribi 5 dk – Ayrı bir yerde kavurduğunuz kuşbaşı etleri soğanın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Malzemeler 3-4 dk piştikten sonra patlıcanları ekleyin. 7-8 dk malzemeleri pişirdikten sonra tuzu, pul biberi ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Patlıcanlar piştikten sonra ocağı kapatıp iç harcı 10-15 dk.dinlendirmeye bırakın.

Daha önceki kolay tava böreği tarifindeki gibi teflon tavayı çok az sıvı yağla yağlayın. Üstüne 1 adet yufkayı kırıştırarak serin. Bir kapta süt, sıvı yağ ve suyu iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 yemek kaşığı sürün. Üstüne kalan 2 yufkadan 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin. Tekrardan üstüne yağlı harçtan 4-5 yemek kaşığı sürün. Az önce hazırlamış olduğunuz patlıcanlı harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın. En üste, kalan yufkayı yine 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin ve üstüne kalan yağlı harcı sürün. En alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını tavanın üstüne katlayın.

Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde yakın. İyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip iyice kızarana kadar pişirin. Ocağı kapatıp sıcak sıcak servis yapın.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 01:45