|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Pirinçli Pırasalı Börek Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
31.07.2013, 03:39 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Pirinçli Pırasalı Börek Tarifi Pirinçli Pırasalı Börek Tarifi Malzemeler 4 adet yufka 2 adet pırasa 1 çay bardağı pirinç 1 adet soğan 100 gr. kıyma 1 silme tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı (Bardak tam dolu olmayacak) 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yapılışı Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Yağda hafif çevirin.Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin.İnce kıyılmış pırasaları ekleyip karıştırın. Hafif ateşte 20 dakika kadar soteleyin.Pirinci yıkayın. Üzerine sıcak su döküp hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bir süzeğe döküp suyunu süzün.Pırasalı harca ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.Sos malzemelerini çırpın. Yufkalardan birini serip üzerine sosdan gezdirin.Fırçayla her yerine yayın. Yufkaları zarf şeklinde katlayın.Zarf şekline gelen yufkayı artı şeklinde kesip, 4 küçük kare elde edin.Her karenin ortasına içten bir yemek kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın. Katlanan yer alta gelecek şekilde, hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine kalan sostan sürün. Susamçörekotu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet Olsun |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |