Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Fiyonk Börek Tarifi (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/46177-fiyonk-borek-tarifi.html)

Perii 08.08.2013 17:55

Fiyonk Börek Tarifi
 
Fiyonk Börek

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Malzemeler

10 adet milföy hamuru ( buzu hafifçe çözülmüş)

2 yumurta

yarım kilo ıspanak ya da pazı ( ince ince doğranmış)

2-3 kuru soğan

1 çay bar. zeytinyağı

Tuz ve karabiber..

Yapılışı

Bu böreği yapmaya karar verdiğinizde öncelikle milföy hamurunuzu buzluktan çıkarmanız gerekiyor. Yarım saat içinde milföy hamurları işlem yapabileceğimiz kıvama gelir. Bu arada biz böreğimizin iç malzemelerini hazırlayabiliriz. Börek içine ıspanak ya da pazı kullanılması hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir tercih olacaktır. Tabi isterseniz bu tarifi peynirli,kıymalı ya da başka bir malzeme ile de hazırlayabilirsiniz. Ben şimdi ıspanak ya da pazı ile uygulayabileceğiniz bir börek içi tarifi paylaşıyorum.

Kuru soğanları yemeklik doğruyoruz. Geniş bir kabın içine alıyoruz. Temizlenmiş ıspanaklarımızı ya da pazılarımızı ince ince doğruyoruz ve soğanların bulunduğu kaba koyuyoruz. Tuz,karabiber ve dilerseniz kırmızı pul biber serpiyoruz ve 1 çay bardağı zeytinyağımızı da harcımızın içine katıyoruz. Bu karışımı güzelce karıştırıyoruz. İşte harcımız hazır bile! Evet harcımızı pişirmiyoruz ya da kavurmuyoruz :)

Şimdi gelelim milföylerimize fiyonk şeklini vermeye..

Öncelikle tezgahımıza biraz un serpiyoruz ve milföylerden ilkini alıyoruz.Üzerine de biraz un serpilmiş olan milföylerimizi enine ve boyuna biraz açıyoruz. Ve en sonunda milföyümüzün çok da uzun olmayan dikdörtgen haline gelmesini sağlıyoruz. Bu açtığımız hamuru bir kenara koyup ikinci hamurumuzu da aynı şekilde açıyoruz.

Ve şimdi sıra harcımızda..

Hamur üzerine harcımızı 2 ayrı parça halinde yerleştiriyoruz. Ve daha önce açtığmıız hamurumuzu da harcımızın üzerine kapatıyoruz. İki hamurun kenarlarını ve iki harcın ortasını parmağımızla hafifçe bastırıyoruz ki; bu bastırdığımız yerler fiyonkların kenarları olacaklar.

Tırtıklı ya da düz hamur ruletleriyle hamurumuzu ortadan ikiye kesiyoruz.Kenarlarının düz olmasına özen gösteriyoruz. Düzeltme esnasında çıkan parçaları de hafifçe açıp onları da eni 1,5 cm.kadar olacak şekilde 4-5 cm.lik şerit yapıyoruz. Bu şerit fiyonkun boğum kısmı olacak. Ruletle ikiye ayrılmış olan hamurumuzun bir parçasını tam ortadan fiyonk olacak şekilde hafifçe büzdürüyoruz ve hazırladığımız şeritin uçlarını suyla hafifçe ıslatarak fiyonkumuzu hazırlıyoruz. Diğer parçayı ve tüm hamurlarımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine çırpmış yumurtalarımızı sürüyoruz. İsteğe göre susam,çörek otu ya da haşhaş tohumu serperek fırına veriyoruz. Afiyet olsun:-)






Saat: 12:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.