|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Ev Yapımı Çarşaf Böreği konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
10.10.2013, 11:33 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Ev Yapımı Çarşaf Böreği Ev Yapımı Çarşaf Böreği çarşaf böreği, çarşaf böreği tarifi, ev yapımı çarşaf böreği tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılıklaştırılmış süt 1 çay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı zeytin yağ 1 paket kuru maya 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 su bardağı un Yağlamak için; 1 çay bardağı zeytin yağ 50 gram kadar eritilmiş tere yağ Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz. Yapılışı: Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın 15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın 8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin Afiyet olsun |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |