|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:36 | #1 (permalink) |
| Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek Malzemeler: * 2 su bardağı ılık süt * 2 çay kaşığı tuz * 2 yemek kaşığı bal * 50 gram toz maya veya 42 gr’lık yaş maya * 75 gram tereyağı * 5 su bardağı un (hepsi birden eklenmeyecek) İç Malzemesi : * 3 yemek kaşığı tereyağı * 200 gram beyaz peynir * 1 yemek kaşığı kekik * Kurutulmuş domates Hazırlanması: * Kurutulmuş domatesi bir gece önceden birkaç diş sarımsak ile zeytinyağında bekletin. Ertesi sabah sarımsağı çıkarıp yağı süzün. * Toz maya kullanıyorsanız, mayayı derin bir kabın içine ufalayın ve üzerine sütü dökün. Maya eriyene kadar karıştırın. Yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütün içine koyup elinizle hafif ezerek karıştırın. * Tereyağı, tuz, bal ve unun çoğunu ekleyin. Önce tahta bir kaşık yardımıyla, daha sonra yoğurarak hamuru esnek hale getirin. (Benim önceki mayalamalarımda tüm malzemeyi mayanın üzerine dökünce iyi sonuç alamıyordum. Bu sefer 3 bardak unu tuzla karıştırıdım. ortasını açıp mayayı döktüm. Hamuru yoğururken balı yavaş yavaş ekledim. Sonra da kıvama gelene kadar un kattım.) * Hamuru bez altında 45 dakika mayalanmaya bırakın. * Fırını 190 C’ye getirin. Unlanmış tahtanın üzerinde hamuru yoğurun ve iki parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle veya merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların üzerine bıçakla tereyağı sürün. * Ufalanmış peynir ve marine edilmiş domatesleri döküp üzerlerine kekik serpin (ben iç malzemeyi kapta karıştırıp sürdüm). * Hamuru rulo yapın (biraz boyunun uzaması için elinizle kenarlara doğru çekebilirsiniz). İsterseniz birkaç kere çevirin veya çevirmeden simit şekli verip iki ucunu birleştirin. * Isınmış fırını kapatın. İki simiti yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı (asıl tarifte su diyordu) sürün. Tepsiyi kapalı fırında veya sıcak bir yerde 20 dakika mayalandırın. * Fırını tepsi içinde iken 190 C’ye getirin. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. * Daha sonra ızgara telinde, üzerlerine bir bez örterek soğutun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |