|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Biberli Ekmekler konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:37 | #1 (permalink) |
| Biberli Ekmekler Biberli Ekmekler Malzemeler: * 2 adet ekmek hamuru * Pul biber * 150-200 gram beyaz peynir * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * Yarım yemek kaşığı salça * Susam Hazırlanmas: * Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın. * (Yayarken hamur geri ortada toplanabilir. Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin. Açık kalan yerler olursa sorun değil, kabarınca çok belli olmayacak.) * Fırını 200 C’ye getirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. * Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim.) * Altını kapatıp susamı ekleyin. Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın. (İsterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz) * Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz. * Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın. Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |