Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Fransız Ekmekleri

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Fransız Ekmekleri konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.11.2013, 18:38   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fransız Ekmekleri

Fransız Ekmekleri




Malzemeler:
* 400 gram un
* 15 gram yaş maya
* 120 ml ılık süt
* 7,5 ml tuz
* 5 ml toz şeker
* 175 ml ılık su
Not:
* Türk ve Amerikan ölçüleri için notlar :
* 400 gr un = 2+2/3 su bardağı veya 3,5 cup
* 7,5 ml tuz = 1,5 tatlı kaşığı veya 1,5 tsp
* 5 ml toz şeker = 1 tatlı kaşığı veya 1 tsp
* 15 gr yaş maya = 1 tatlı kaşığı toz maya veya 1 tsp yeast
* 120 ml süt= yarım su bardağından biraz az veya 1/2 cup
* 175 ml su= 3/4 su bardağından biraz az veya 3/4 cup


Hazırlanması:
* Unu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Üzerlerine toz şekeri eleyin. Ortalarında bir havuz açın.
* Mayayı sütte eritin ve unun ortasındaki havuza boşaltın. Mayalı sütün üzerine biraz un kapatın.
* Bunu oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin (maya köpürene kadar -ben mayanın köpürmesini beklemedim).
* Suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 8-10 dakika yoğurup üzerini yağlanmış bir streçle kapatın. Oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin.
* Tekrar yoğurup üzerini kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Hamuru on parçaya bölün. Her birini iki eliniz yardımıyla yoğurun. Yoğurduktan sonra altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Daha sonra bunlara elinizle hafifçe oval şekil verip tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe un serpin. Tekrar üzerine streç kapatıp 30 dakika bekletin.
* Elinizin serçe parmağınızın ucu ile bileğiniz arasında kalan bölümünü yağlayın. Bu bölümü dikine gelecek şekilde hamurlara bastırın. Tekrar üzerlerini kapatıp 15 dakika daha bekletin (biz aşama 4 ve 5′teki toplam 45 dakikalık bekleme süresini atlayıp önceden ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika beklettik).
* Fırını 230 C / 450 F / Gas 8 ayarına getirin. Bir su bardağı sıcak su dolu bir rosto kabını fırının alt bölümüne yerleştirin (dikdörtgen metal bir kap).
* Fırın ısınınca ekmek tepsisini yerleştirip 15 dakika pişirin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:22