|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan İsviçre Ekmeği konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:40 | #1 (permalink) |
| İsviçre Ekmeği İsviçre Ekmeği Malzemeler: * 1 kilo un * 600 ml ılık süt * 1 paket 42 gram yaş maya veya 1 poşet kuru maya * 1 yumurtanın sarısı * 100 gram tereyağı * 1 yemek kaşığı tuz Hazırlanması: * Tereyağını eritip ılıtın. * Mayayı sütün bir miktarının içinde eritin (bir kase kadar). * Büyükçe bir kaba unu koyun. Ortasını havuz gibi açın. Unun yukarıda kalan kenarlarının çevresine tuzu serpin (tarifte tuzun hamura en son karışması gerekiyor, bu yüzden en tepelere serpiyorsunuz). * Kalan sütü, mayalı karışımı, ılık tereyağını havuza döküp bir çatalla daireler yaparak una karıştırın (ben önce mayayı ekledim, sonra yoğurmaya başlayıp yavaş yavaş diğer malzemeleri kattım). * Hamur haline gelince yaklaşık 20 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba koyun. Üzerine nemli bir bez örtüp bir saat mayalandırın. * Mayalanınca kaç ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölüp elinizle çubuk haline getirin. * Çubukları yanyana koyarak saç örgüsü şeklinde sarın. (Çubukların uzunluğu orta boy fırın tepsisinin genişliğinin yarısı kadar olabilir. Daha uzun olunca çok büyük ekmekler çıkıyor.) * Ekmekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. * Önceden ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika bekletin. 20 dakika sonunda, tepsi içinde iken fırını 180 C’ye getirip 30-40 dakika pişirin.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |