Tam Buğday Unlu Ekmek Tam Buğday Unlu Ekmek [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: * 1 su bardağı ılık süt * 1 paket instant maya * 1/4 su bardağı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı sirke * 1/2 su bardağı ılık su * 4 tatlı kaşığı toz şeker * 4 su bardağı tam buğday unu + beyaz un karışımı * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 yumurtanın sarısı * Bir kase kaynar su Hazırlanması: * Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın. * Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp su, süt, şeker karışımını boşaltın. * Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin. * Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin. * Fırını 200 C’ye getirin. Hamuru tekrar hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin (ben somun şekli verip üzerine çizikler attım). * Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. * Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşeye koyun. Fırının kapağını kapatın. * 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200 C’ye getirin. * Ekmeğinizin içi pişene kadar fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun. |
Saat: 11:15 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.