Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Çiftlik Evi Ekmeği (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/69050-ciftlik-evi-ekmegi.html)

Jade 24.11.2013 18:45

Çiftlik Evi Ekmeği
 
Çiftlik Evi Ekmeği


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:
* 420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su
* 600gram (5 + 1/4 su bardağı) un
* 10ml (2 çay kaşığı) toz şeker
* 25gram (2 yemek kaşığı) tereyağı
* 75gram (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım
* 30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu
* 10ml (2 çay kaşığı) tuz
* 7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya


Hazırlanması:
* Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün.
* Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin.
* Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün.
* Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın.
* Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın.
* Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin.
* Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın.
* Program bitince kabı makineden çıkartın.
* 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.


Saat: 03:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.