Çiftlik Evi Ekmeği Çiftlik Evi Ekmeği [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: * 420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su * 600gram (5 + 1/4 su bardağı) un * 10ml (2 çay kaşığı) toz şeker * 25gram (2 yemek kaşığı) tereyağı * 75gram (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım * 30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu * 10ml (2 çay kaşığı) tuz * 7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya Hazırlanması: * Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün. * Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin. * Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün. * Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın. * Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın. * Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin. * Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın. * Program bitince kabı makineden çıkartın. * 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun. |
Saat: 03:21 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.