|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Bazlama konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 17:27 | #1 (permalink) |
why so serious? | Bazlama Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Hamurişi Pişirme Süresi :5-10 dk Beslenme Tipi :Vejetaryen Pişirme Şekli :Tencere Zorluk :Orta Kişi Sayısı :8-10 Tarif Malzemeleri 1 paket maya 1 litre su alabildiği kadar un 1.5 yemek kaşığı tuz Tarifin Hazırlanışı Malzemeleri iyice yoğurun ve üzerini sararak mayasının gelmesini bekleyin. Daha sonra tezgaha temiz bir masa örtüsü serin ve mayası gelmiş hamurdan elma büyüklüğünde bezeler alın ve temiz örtüye tüm hamuru beze halinde dizin. Bir yaslıağaç (yani salata tahtasına benzeyen bazlamanın özel tahtası) yardımıyla bezelerini yuvarlak sekil alacak şekilde elinizle yayın. Önceden ısıtılmış tavaya koyun ve pişirin. Not: Hamurunuzun tavada hava almamasına dikkat edin, aksi taktirde bazlamanız piştiğinde kolaylıkla açılmaz... alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |