Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Akvaryumun bakımı ve temizliği nasıl yapılmalı? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/123931-akvaryumun-bakimi-ve-temizligi-nasil-yapilmali.html)

Jade 31.07.2014 18:53

Akvaryumun bakımı ve temizliği nasıl yapılmalı?
 
Akvaryumun bakımı ve temizliği nasıl yapılmalı?



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Akvaryumun bakımı nasıl yapılır?
İnsan oğlunda olduğu gibi hemen hemen tüm canlılarında sindirim sistemi bulunmaktadır. Süs balıkların dışkıları, yem artıkları ve süs amaçlı koyduğumuz canlı otlar yüzünden akvaryumun kumu pislenir camları ise yosunlanır. Akvaryumun camini ister temiz bez yardımı ile isterseniz çift taraflı (mıknatıslı) özel cam silme aparatı ile temizleyiniz. Camları sık sık silerseniz oluşacak kirlerin azalmasını sağlayacaksınız. Bu şekilde akvaryumu yıkayacağınız zaman camlarda fazla pislik olmadığı için daha çabuk temizleyebilirsiniz. Uzun zaman bekletilmiş ve cama yapışmış olan sert lekeleri bir jilet yardımı ile kazıyabilirsiniz.
Akvaryumda olması gereken balıklar; Akvaryumunda en az 2 adet çöpçü balığı 2 tane Japon balığı ve büyük olmak şartı ile 1 tane vatoz balığı olmalıdır. Tabikide bu miktar akvaryumun büyüklüğüne göre çoğalabilir.
Akvaryumum kumu temizliği için size iki balık tavsiye edeyim. Birçoğunuzun bildiği gibi çöpçü sus balıkları var. Bu balıklar sürekli kumda oluşan pislikleri temizliyorlar. Birde Japon balıkları var, o balıklarda kumdaki taşları ağızlarına alarak üzerlerindeki yem artıklarını temizliyorlar. Camların temizliği içinde vatoz balıkları var. Bu balıklar görünüşleri ne yazık ki kötüdür ama cama yapışan yosunlar için birebirlerdir.

alıntı


Saat: 01:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.