Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Yavru köpeğin yeni evine alışması (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/123939-yavru-kopegin-yeni-evine-alismasi.html)

Jade 31.07.2014 19:11

Yavru köpeğin yeni evine alışması
 
Yavru köpeğin yeni evine alışması


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Köpek yavrusunun; annesinden ve alışmış olduğu ortamdan ayırıp yeni bir ortama geçiş evresi zor olur. Sonuçta onlarda bizim gibi hislere sahip canlılardır. Annemizden ve evimizden bizi ayırdıklarını düşünün. Daha bir kaç günlük yavru aldınız, onun güvenini kazanmanız biraz zaman alacaktır.

Yavru köpeğin annesinden veya kardeşlerinden ayırmak onun için bir ağır bir deneyim olmuştur. O yüzden ağlaması ve sürekli havlayarak sizi rahatsız etmesi çok normaldir. Peki, ne yapmam gerekiyor?

Köpeğinin güvenini kazanman gerekiyor. Küçük yavrucağın rahatlaması için yattığı sepetin içerisine havluya saracağınız sıcak su şişesi veya sıcak su torbası koyun. Yuvanın içindeki sıcaklık onu bir nebzede olsa annesin sıcaklığını hissettirecektir. Yuvasının yakınlarında bir radyoyu sesini kısarak açık bırakın. Yüksek sesten rahatsız olabilirler. Radyodan duyduğu konuşma ve şarkılar onu rahatlatacaktır.

Köpek yavrusuna dostluk:

Onu gerçekten seveceğinizi ve kötülüklerden annesi gibi koruyacağınızı ona hissettirin. İlk bir kaç gün her saat onunla ilgilenmeye calisin. Sizi annesi yerine koymaya çalışacaktır. Onunla çeşitli oyunlar oynayın istemediği şeyleri yaptırmaya çalışmayın.


ALINTI


Saat: 05:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.