Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Köstebekler hakkında bilgiler (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/138763-kostebekler-hakkinda-bilgiler.html)

Perii 13.11.2014 21:19

Köstebekler hakkında bilgiler
 
Köstebekler hakkında bilgiler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bazı köstebek türleri tamamen suda yaşarken bazıları yarı su yarı kara ortamında yaşar. Tamamen kürkle kaplı silindirik vücut yapıları ve küçük gözleri vardır.
Köstebekler yer altında yaşayan omurgasız canlılarla beslenirler. Köstebekler, yeni ekilmiş olan tarım arazilerinin toprak altyapısını, kazdıkları tüneller nedeniyle, bozmaktadır ve dolayısıyla da tarım ürünlerinin veriminde önemli düşüşler gözlenir.
Köstebekler toprakları kazarak ve eşeleyerek yaşamaya uyum sağlamışlardır. Ağız ve burunları hortum gibi uzamıştır. Gövdeleri silindir biçiminde, gözler körelmiş ya da körelerek deri altında kalmıştır. Kulak kepçeleri yoktur. Köstebeklerde ön ayaklar kazmaya uyum sağlamış ve kürek biçiminde genişlemiştir. Parmak sayıları önde ve arkada 5'tir. Tırnakları ön ayaklarda kazmaya uyum sağlamıştır. Postları kısa ve sık kıllarla kaplıdır. Diş yapıları sivrifarelere göre daha ilkeldir. Genellikle hepsi toprak altında yaşarlar. Yüzeye çıkardıkları toprak yığınları ile tanınırlar. Köstebek yuvaları çok karmaşık biçimdedir.


Saat: 11:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.