Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Yılanların Duyu Organları (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/144958-yilanlarin-duyu-organlari.html)

Perii 20.01.2015 02:51

Yılanların Duyu Organları
 
Yılanların Duyu Organları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yılanların Duyması
İnsanların duyduğu seslerin tümü dış kulaklar tarafından alınır. Sesler, önce orta, daha sonra iç kulak yoluyla titreşimler göndererek kulak zarını titretirler. Bizler bu sayede duyarız. Yılanların başlarının dışında özel bir kulak bölümleri yoktur. Fakat iç kısımlarında kulak bölümleri vardır. Sesler yılanın vücuduna kaslardan geçerek gelir. En sonunda ise çenelerindeki kemiklere gider. Bu kemikler içteki kulak bölümlerine bitişiktir. Yılanların duyması bu sayede gerçekleşir.
Yılanların Görmesi
Yılanların görme duyuları oldukça gelişmiştir.Özellikle hareketli cisimleri çabuk algılarlar.Hem yakını hem de uzağı görebilme yetenekleri olsada gözleri yakını görme daha yatkındır.
Yılanların Koku Alması
Yılanların burun boşluklarındaki koku epitellerinden başka, ağız tavanında bulunan Jacopson adında iki delikli organları vardır.Yılanlar dillerini dışarı çıkarıp içeri çektikleri zaman dilleriyle topladıkları koku molekülleri bu organa iletilir ve bu sayede kokuyu algılarlar.
Yılanların Isıyı Algılaması
Crotalidae familyasına mahsuz yılanların gözle burun deliği arasında bir çukurluk vardır.Bu çukurların içi duyusal doku ile kaplıdır.Isıya duyarlı bu dokuları yılanlar termal kamera gibi kullanırlar ve uzaktaki bir canlının ısısını algılayabilirler.


Saat: 23:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.