Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Alman Kurdu Nasıl Eğitilir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/157290-alman-kurdu-nasil-egitilir.html)

DeRDeST 13.06.2015 18:44

Alman Kurdu Nasıl Eğitilir?
 
Alman Kurdu Nasıl Eğitilir?

Alman Kurdu, Alman Kurdu Eğitimi, Alman Kurdu Eğitimi Nasıl Olur, Alman Kurdu Nasıl Eğitilir

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Alman kurdu eğitilmeye ve komut öğrenmeye eğilimli bir köpektir. Alman kurdu cinsine ait köpekler üstün koku alma, takip etme ve öğrenme kabiliyetlerinden dolayı özellikle polis teşkilatı içerisinde görev alabilmektedir. Alman kurtları hızlı ve aktif köpeklerdir.

Alman kurtlarının eğitimlerine 5 aylık oldukları andan itibaren başlanabilir. Bu cins köpeklerin böylesine küçük yaşta eğitilmesi oldukça önemlidir. Alman kurtları cins olarak içgüdüsel özelliklere sahiptir. Fakat bu özelliklerin geliştirilmesi nitelikli bir eğitime bağlıdır.

Alman kurtlarını eğitimlerinin eğitimine ilk olarak 'otur' komutu ile başlanır. Bu komut köpeğin itaat etmesindeki en önemli aşamadır. Oturma komutunu öğrenen köpekler istenilen zaman söz dinleyebilmektedir. Özellikle gezintiye çıkarılacak olan Alman kurtlarının bu komutu öğrenmesi gerekmektedir. Çünkü köpekler gezmeyi ve dışarı çıkmayı çok severler. Oturma komutunu anlayamayan köpekler dışarı çıktıklarında sahiplerine zor anlar yaşatabilmektedir.

Köpeğin oturma komutuna alışmasında ilk olarak boynunda tasmasının olması gerekmektedir. Bununla birlikte komutu anlayan ve gerçekleştiren köpekler, mutlaka ödüllendirilmelidir. Alman kurtları öğrenmeye çok hevesli oldukları için kendisine öğretilen bilgiyi kolayca unutmaz. Fakat komut öğretmek için sürekli tekrarda bulunmak da oldukça önemlidir. Komut öğretme aşamasında ses tonu mutlaka sevecen ve yumuşak bir şekilde olmalıdır.

Alman kurtlarının liderlik özellikleri çok gelişmiştir. Bu nedenle bu cins köpekler etrafını korur ve yaşadığı alanı sahiplenir. Ancak Alman kurtlarına, patronun sahibi olduğunu öğretmek de gerekmektedir. Bunun için Alman kurdu sahiplerinin otorite olması gerekmektedir. Bu otoriteyi sağlamak için hiçbir şekilde sert davranılmamalıdır. Sadece davranışsal olarak bu durum onlara hissettirilmelidir.

Alman kurtlarına tuvalet eğitimi vermek diğer köpeklere oranla daha kolaydır. Bunun için eğitim, ödüllendirme ve zaman verme yöntemleri kullanılmalıdır. Tuvalet ihtiyacını evin içerisinde karşılayan yavru Alman kurdu köpeklerine sert bir şekilde davranılmamalıdır. Köpekler genelde yemek yedikten sonra tuvalet gereksinimi duyar. Bu doğrultuda yemekten sonra bir yürüyüş yapılabilir. Bununla birlikte köpeğin evin içersindeki tuvalet köşesine yönlendirilmesi sağlanmalıdır.

Bir diğer komut da 'gel' komutudur. Alman kurtları, sahiplerine çok bağlı oldukları için bu hareketi kolay bir şekilde öğrenebilmektedir. Bu aşamada da ödül verme tekniği uygulanmalıdır. Alman kurtlarının eğitiminde sabırlı olunmalı ve sevecen davranılmalıdır.

Min 18.06.2015 13:28

Cevap: Alman Kurdu Nasıl Eğitilir?
 
Benim bitane almam lazım.


Saat: 13:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.