Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Apartmanda Köpek Beslenir mi? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159060-apartmanda-kopek-beslenir-mi.html)

DeRDeST 06.07.2015 01:12

Apartmanda Köpek Beslenir mi?
 
Apartmanda Köpek Beslenir mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Köpekler, insanların en yakın dostları olmaya aday hayvanlardır. Bu kadar sevimli, sadık ve dost canlısı hayvanları evlerde ya da apartmanlarda beslemek de söz konusu olabilir. Peki, apartmanda köpek beslenir mi?

Öncelikli olarak belirtilmesi gereken kısım, bu canlıların beslenmesindeki avantajlı noktalardır. Apartmanda beslenen köpek, hırsızları apartman dairesinde uzakta tutacağı gibi, öyle zamanlarda yapacağı gürültü ile de diğer daireleri de dolaylı yoldan koruyacaktır. Yani köpekler, apartmanda beslendikleri vakit hem ev sahibi için, hem de komşular için bir güvenlik tedbiri olarak düşünülebilir.

Diğer taraftan, apartmandaki çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak adına da apartmanda köpek beslenmesi yararlı olacaktır. Çünkü bu şekilde, sürekli çevrelerinde bir köpek görecek olan çocuklar, onunla oyun oynayıp zaman geçirerek hem hayvanlara karşı sevgi duymayı, hem de onlara zarar vermemeyi anlayacaklardır.

Ancak genel anlamda, apartmanda köpek besleme durumuna pek iyi gözle bakılmaz. Yani bu durumun, dezavantajlı yanları da bulunmaktadır.

Akla gelen ilk olumsuz özellik, kuşkusuz ki köpeklerin apartmanda yaratacağı ses ve gürültüdür. İnsanlar, gece gündüz havlayan bir köpeği apartmanlarında istemezler. Bu nedenle de, genel itibariyle apartmanlarda köpek beslenmesine pek izin verilmez. Ancak bu durum, tamamen köpeğin cinsine, alışkanlıklarına, ev sahibinin tutumuna ve komşuların memnuniyet derecelerine göre şekil alır.

Diğer yandan, yine köpeğin cinsine bağlı olarak, çocuklu aileler bata olmak üzere çoğu komşu, korkularından ve kaygılarından dolayı bu hayvanları apartmanlarında istemeyebilirler. Çünkü köpeklerin, komşuları ya da onların çocuklarını ve misafirlerini ısırabilecekleri, onlara saldırabilecekleri durumu oluşabilir. Köpeğin cinsi ve davranışları, bu konuda belirleyici olmaktadır.

Başka bir nokta da, köpeklerin tuvalet alışkanlıklarına bağlı olarak değişen hijyen ve temizlik rahatsızlığıdır. İnsanlar, kokan ve bakteri dolan komşuları olsun istemezler. Aynı zamanda dökülen kılların ve tüylerin apartman genelinde görülmesi de komşuları rahatsız edebilecek bir başka özelliktir. Bu nedenle de, temizliğinin iyi yapılmadığı düşünülen köpeklerin apartmanlarda yer almasına her komşu iyi göz ile bakmayabilir.

Sonuç olarak, apartmanda köpek beslenir mi sorusuna tam bir yanıt için köpeğin cinsi, apartmandaki komşuların tutumu ve diğer bahsedilen noktalar bilinemeli ve yorumlanmalıdır.


Saat: 07:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.