Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Dalmaçyalı Nasıl Beslenir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159191-dalmacyali-nasil-beslenir.html)

DeRDeST 07.07.2015 04:20

Dalmaçyalı Nasıl Beslenir?
 
Dalmaçyalı Nasıl Beslenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bir Hollywood filminden sonra popüler olup beslenmeye başlanan bir köpek cinsidir dalmaçyalı. Meraklısı bu köpeği her zaman bilmesine rağmen popülariteleri bu filmle artmıştır. 10-12 yıl yaşayabilirler. Erkek ve dişilerin aralarında kilo farkları yoktur. Her iki tür de ortalama 25 kilo olmaktadır. Genel olarak sırtlarında siyah benekler vardır. Zaman zaman bu benekler kahverengi olabilir. Beneklerin koyuluğuna göre değerleri artmaktadır. En ilginç yanları yavrular doğduklarında bembeyaz olur. Yaşına gelmeye başlayıp büyüdükçe benekleri ortaya çıkmaya başlar. Peki dalmaçyalı nasıl beslenir?

Dalmaçyalılar genellikle çok oyuncu ve hareketli köpeklerdir. Duygusal oldukları gibi sahiplerine karşıda oldukça bağlıdırlar. En kötü özelliği sayılabilecek durumları asla yalnız kalmayı sevmezler. İnsanlara çok bağlıdırlar. Depresyona girmelerinin en büyük nedeni yalnız kalmalarıdır. Sahibinden ayrı kalmaya asla dayanamazlar. Bu nedenle işi ya da başka nedenlerden dolayı çok fazla ilgilenemeyecek kişiler bu köpeği tercih etmelilerdir.

Dalmaçyalı ırkı evde beslenmek için en uygun ırklardan biridir. Bahçede sadece yazın beslenebilir. Soğuklardan çok etkilenebilecekleri için kışın mutlaka evde olmak zorundalardır. Gün içi gerekli egzersizleri yapıldıktan sonra ev için en uygun ırkların başında gelmektedir. Ya da ılıman iklime sahip bir yerde beslenmelilerdir. Hafızaları çok iyidir. Özellikle kendilerine yapılan kötülükleri asla unutmazlar. Kedilerle bile çok iyi anlaşabilmelerine rağmen köpek ırkıyla çok anlaşamazlar. Sosyalleştikçe bu durum birazda olsa aşılabilir.

Eğitim konusunda biraz sabırlı olunması gereken bir ırktır dalmaçyalı ırkı. Öğrenmesi istenilen komutlarla ilgili çok sert olunmaması gereklidir. Eskiden av ve bekçi köpeği olarak kullanıldıkları için, iyi bir eğitimle av ya da bekçi köpeği olabilirler. Ayrıca bilinmesi gerekli bir noktada kökenlerinde av ve bekçilik gibi özellikler olduğu için havlama eğilimleri çok fazladır.

En sevdikleri aktivite koşmaktır. Dışarıda devamlı ‘getir’ oyunu oynamanızda fayda vardır. Enerjisini atamazsa evdeki eşyalara zarar vermek gibi bir eğilimleri olabilir. Günlük taramaya ihtiyaçları vardır. yoksa tüy dökmeye başlayabilirler. Suyu sevmeler çok gerekmedikçe yıkamamanızda fayda vardır

Not: Dalmaçyalılar her doğumda ortalama 15 yavru dünyaya getirdikleri için çiftleştirirken bilinçli olunması gerekmektedir.


Saat: 06:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.