Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Japon Balığı Neden Hastalanır? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159211-japon-baligi-neden-hastalanir.html)

DeRDeST 07.07.2015 05:28

Japon Balığı Neden Hastalanır?
 
Japon Balığı Neden Hastalanır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Balık severlerin akvaryumları için en çok tercih ettiği türlerden biri olan Japon balıklarının birçok farklı hastalıkları ve bunların çeşitli sebepleri vardır.

Yeni bir Japon balığı aldığınızda ilk olarak dikkat etmeniz gereken konu almış olduğunuz balıkları hemen akvaryuma bırakmamanız. Balıkları poşeti ile akvaryuma bırakıp poşetteki su ile akvaryum suyunun aynı sıcaklıkta olmasını sağlamalısınız. Aksi takdirde Japon balığınız suyun dibine çökecek bu durum da balığınızın mantar veya benek hastalığı kapmasına yol açacaktır. Diğer bir çevresel sebep balığınıza vermiş olduğunuz fazla yemlerdir. Japon balıkları her daim yeme açtır ve sizin günde 2-3 öğünden fazla yapmış olduğunuz yemleme balığınızın yağ kütlesini arttırıp şişmanlamasını sağlarken; siz sağlıklı bir şekilde büyüyor zannetseniz bile ömrünü kısaltarak erken ölmesine yol açacaktır. Yem konusunda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de yemin kaliteli olmasıdır. Çünkü kalitesiz seçilen yemler balığınızın renk kaybına ve hızlı kabız olmasına sebep olur. Ayrıca Japon balıkları sıcaklıklara ve sıcaklık değişikliklerine fazlasıyla hızlı reaksiyon gösterirler. Akvaryum sıcaklığının çok soğuk ya da çok sıcak olması durumunda balığınız etkilenip hasta olacaktır.

Tüm bu çevresel faktörlerin yanı sıra mantar, parazit ve bakteriler de Japon balığınızın hastalanmasına sebep olabilir. Bu mantar, parazit ve bakteriler sonucu balığınız balık sülüğü, balık yengeci, kara benek, beyaz benek, patlak göz, kuyruk çürümesi, pul dökülmesi, balık veremi ve ağız yaraları gibi hastalıklara yakalanabilirler. Bu tip hastalıklar balığınıza akvaryumunuza yeni almış olduğunuz bir balıktan gelebileceği gibi akvaryuma eklenen bitkiler, alınan süs objeleri ya da canlı yemler yoluyla balığınızı hatta tüm akvaryumunuzu hasta edebilir, balıklarınızın ölmesine yol açabilir.

Peki, bu hastalıklar için alınacak önlemler nelerdir? İlk olarak önem vermeniz gereken konu elbette ki akvaryum temizliği. Yeni eklenecek bitki ya da obje mutlaka 1 buçuk saate yakın bir süre dezenfektan eklenmiş suda bekletilmelidir. Onun dışında kaynağını belirsiz canlı yemlerden uzak durulmalıdır. Siz de bu konulara dikkat ederek balığınızın sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.


Saat: 12:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.