Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kanarya Kafesi Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159212-kanarya-kafesi-nasil-secilir.html)

DeRDeST 07.07.2015 05:29

Kanarya Kafesi Nasıl Seçilir?
 
Kanarya Kafesi Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kanarya Adaları’nın yerel bir hayvanı olan kanaryalar izlemesi eğlenceli ve güzel öten kuşlardır. Aynı zamanda mükemmel bir evcil hayvan olan kanaryaların içinde yaşayacağı kafesi seçmek ise sandığınızdan daha önemli bir konudur.

Uygun kafesi seçebilmek için öncelikle kanaryayı tanımalısınız. Kanaryalar ispinozgiller familyasındaki en küçük kuştur. Papağanların aksine bu kuşlar hayatlarının çoğunu kafeslerinin içinde geçirirler ve egzersizlerini kafeste hareket ederek yaparlar. Kafeste tırmanmazlar, daha çok uçup zıplarlar. Diğer kuşlar kadar bakım gerektirmemeleri ve sosyalleşmeye ihtiyaç duymayıp tek başlarına mutlu olabilmeleri bu kuşları yeni başlayanlar için çok uygun bir evcil hayvan haline getirir.

Hayatlarını kafeste geçireceklerinden dolayı için bu kuşlar kafes seçimi oldukça önemlidir. Kanarya kafesi kesinlikle uzun ve ince olmamalıdır. Bu kafesler daha çok papağanlar gibi tırmanmayı seven kuşlar için uygundur. Kanaryalar ise, yukarda bahsettiğimiz gibi, kafesin içinde uçarlar ve zıplarlar. Kuşunuz yatay bir şekilde daha rahat uçacağı için kafesini alırken yüksekliği yerine uzunluğuna önem vermelisiniz. Böylece kuşunuz dilediği gibi kafesin içinde uçup egzersizlerini yapabilir. Fakat hem yüksek hem geniş bir kafes kanaryalar için mükemmeldir. Böyle bir kafeste kanaryalar egzersizlerini tamamladıkları için daha sağlıklı olurlar. Eğer yanlış bir kafes seçimi yaparsanız, kanaryanız acı çekebilir ve zayıflayabilir; bunun sonucunda da kötü ve kısa bir hayat geçirebilir.

Kanarya kafesleri için önerilen ölçüler ise kafesin en az 50 santimetre genişliğinde olması yönündedir. Kafesin sağına ve soluna iki tünek yerleştirirseniz kuşunuz bu tüneklerden ileri geri uçarak çokça egzersiz yapmış olur. Ayrıca kafes parmaklıklarının arası 1.5 santimetreden fazla olmamalıdır; böylece kuşunuzun başını parmaklıkların arasına sıkıştırma ihtimalini elemiş olursunuz.

Küçük daire biçiminde bir kafes almaktan ise kesinlikle kaçınmalısınız. Bunun nedeni kanaryaların kendilerini köşeli kafeslerde daha rahat ve güvende hissetmeleridir. Fakat büyük yuvarlak bir kafes de uygundur.

Kuşunuza uygun bir kanarya kafesi aldıktan sonra bile haftada birkaç iyi vakit geçirmesi için kanaryanızın odada istediği gibi uçmasına izin vermekte fayda vardır.


Saat: 20:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.