Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kanarya Nasıl Yıkanır? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159223-kanarya-nasil-yikanir.html)

DeRDeST 07.07.2015 05:54

Kanarya Nasıl Yıkanır?
 
Kanarya Nasıl Yıkanır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kanaryalar yapı itibariyle oldukça hassas kuşlardır. Bu nedenle sürekli olarak temizlikleri ve beslenmeleri kontrol edilmelidir. Bakımı aksatılan kanaryaların hastalanması ve ölmesi söz konusu olabilmektedir. Kanaryaların bakımında bilinmesi gereken en önemli nokta temizlik ve yıkama yöntemleridir.

Kanaryaların yıkanmasından önce temizlenmesi günlük ve haftalık olarak yapılabilmektedir. Günlük kanarya temizliklerinde su kaplarının yenilenmesi ve suyun tazelenmesi gerekmektedir. Kafes tabanında yer alan örtü ve kum değiştirilerek, yemlik içerisinde bulunan tohum kabukları temizlenmelidir.

Haftalık kanarya temizliklerinde ise çiftehanelerin, sulukların, kafesin ve banyoluğun temizlenmesi gerekmektedir. Kafes temizliklerinde arap sabunu ve ılık su tercih edilmelidir. Kanaryaların tüylerinin temizlenmesinde ise beyaz sabun, soda, temiz su ve iz bırakmayan hafif tüylü saplı fırçalar kullanılabilir.

Kanaryaların yıkanmasında, kanaryayı ürkütmemek oldukça önemlidir. Kanaryalar çok çabuk korkabilen ve ürkebilen kuşlardır. Kanaryanın yıkanmadan önce kafese olabildiğince az temas edilmelidir. Kanaryaların özellikle sahibine alışmasının ardından yıkanması önerilmektedir.

Kanaryalar da diğer kuş türleri gibi banyo yapmayı ve yıkanmayı sevmektedir. Kanaryaların yıkanması, elle yapılacak bir işlem değildir. Kanaryaların yıkanabilmesi için kafeslerine kuş banyoları konmalıdır. Bununla birlikte eğer kanaryanın alıştığı bir yıkanma yöntemi varsa o da tercih edilebilir. Örneğin bazı kanaryalar, geniş su bardaklarının içerisinde yıkanabilmektedir. Kanaryaların yıkanması yaz aylarında gerçekleşmelidir. Yaz aylarında kanaryaların yuvasına 2 parmak miktarında ılık su konmalıdır. Yaz aylarında banyonun her gün yeni su ile tazelenmesi gerekmektedir. Suyun çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Soğuk su ile yıkanan kanaryalar kolay bir şekilde hastalanabilmektedir.

Kanaryaların hastalık belirtisi gösterdiği anda banyoları kafeslerinden alınmalıdır. Özellikle yaz aylarında hastalanan kanaryaların hastalanma nedenleri kafeslerinde suyun soğuk olmasıdır. Bu gibi durumlarda vitamin ve ilaç desteği ile kanarya yeniden sağlığına kavuşturulabilir. Kanaryaların yıkanma zamanları yaz aylarında sabah ve öğlen saatleri olarak ayarlanmalıdır. Bu zaman dilimi günün en sıcak saatleri olduğu için kanaryanın hastalanma oranı oldukça düşüktür. Kanaryaların banyo esnasında ayaklarının ve tüylerinin yıkanması yeterlidir. Kanarya, eğer kendi banyosuna alışamadıysa yavaş hareketlerle elde hafif bir su serpme şeklinde yıkanması mümkün olabilmektedir. Kanaryanın kanatlarının ve üst tüylerinin ıslanması yıkanması için yeterlidir.


Saat: 15:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.