Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Yavru Köpek Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159613-yavru-kopek-nasil-temizlenir.html)

DeRDeST 10.07.2015 02:43

Yavru Köpek Nasıl Temizlenir?
 
Yavru Köpek Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sevimli halleriyle öne çıkan yavru köpekler temizlenirken çok dikkatli olmak gerekir. Bilinenin aksine köpekler çok sık yıkanmazlar. Çünkü bu hayvanların ter bezleri patilerinde bulunur ve bundan dolayı da terledikten sonra kötü kokma gibi bir durumları bulunmaz.

Köpeklerin çok sık yıkanması derilerinin PH dengesinin bozulmasına neden olur. Ayrıca yavru köpekleri yıkarken kesinlikle insanlar için kullanılan şampuanların kullanılmaması gerekir. Köpekler için özel olarak hazırlanan şampuanlar onların derilerine zarar vermez ve tüylerine gerekli olan parlaklılığı verir. Genel olarak köpekleri ayda 1 kere yıkamanız yeterli olacaktır. Bu süreyi azaltarak köpeği sıklıkla yıkamak, belirli bölgelerin sürekli olarak ıslak kalmasına neden olur. Ve bu alanlarda bakteri oluşumu hızlanır. Özellikle de konu yavru köpekler olduğu zaman bu duruma çok daha fazla dikkat etmek gerekir.

Yıkama esnasında kullanılacak su ılık olmalıdır. Yavru köpek yıkanmadan önce tüyler su ile iyice ıslatılmalı ve ardından şampuanlanmalıdır. Şampuanlama esnasında tüylere masaj yapılmalı ve köpeğin ağız, burun bölgesine dikkat etmek gerekir. Eğer gerekiyorsa durulama sonrasında ikinci kere şampuanlanabilir. Şampuanlama işlemleri bittikten sonra hiçbir yerinde köpük kalmayacak şekilde durulama işlemi yapılır. Sudan çıkacak yavru köpek havlu ile sıcak bir yere götürülmeli ve burada iyice kurutmak gerekecektir. Kurutma esnasında eğer gerekiyorsa saç kurutma makinesi kullanılabilir. Fakat kurutma makinesi en düşük ayarda olmalı ve tüylerden uzakta tutularak köpeğin derisinin zarar görmesi engellenmelidir.

Birçok kişinin yapmış olduğu yanlışların başında, yavru köpeklerini her gezdirme sonrasında yıkamaları gerektiğini düşünmek gelir. Halbuki köpeklerin patilerinin altı kirlendiği zaman ıslak mendil ya da bezle silinebilir ya da yalnızca patileri yıkanabilir. Bununla birlikte son dönemlerde kuru temizleme tozları sıklıkla kullanılır. Kir oranına göre bu toz köpeğin üzerine serpilir ve böylece tozlar suyla temas etmeden temizlenebilir. Bu tarz tozları kullanmadan önce içeriğine bakmak gerekir. Çünkü bazı temizleme tozları yavru köpekler için kullanıma uygun değildir ve kullanım sonrasında ciddi zararlar ortaya çıkabilir. Bunu engellemek adına gerekli araştırmaların mutlaka yapılması hayvan sağlığı açısından önemlidir.


Saat: 10:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.