Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Köpek Tuvaleti Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159626-kopek-tuvaleti-nasil-temizlenir.html)

DeRDeST 10.07.2015 03:27

Köpek Tuvaleti Nasıl Temizlenir?
 
Köpek Tuvaleti Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Köpekler, ilk çağlardan beri insanoğlunun en sadık yoldaşları, en değerli arkadaşları olmayı başarabilen nadide evcil hayvanlardır. Evde köpek beslemek hem sahibi hem de köpek için güzel ve eğlenceli bir aktivite olsa da bazen köpekler tuvaletlerini istenmeyen yerlere yapabilmektedirler. Fakat bunları temizlemenin yolu oldukça basittir.

Özellikle köpekler yavruyken kasları geç geliştiği için tuvaletlerini tutamayabilirler. Bir köpeğin kısa bir sürede tuvalet alışkanlığını kazanmasını beklemek yanlıştır. Dolayısıyla köpek gözetim altında tutulmalı ve tuvaletini yaptığı zaman hemen temizlenmelidir. Böylece köpek, tuvaletini yapmaması gereken yerleri anlayacaktır. Temizlik kısmı özen gerektiren bir iş olduğu için yapılan uygulamalarda dikkat edilmelidir. Temizlikte yapılmaması gereken en önemli husus, kirlenen yeri çamaşır suyu gibi amonyaklı şeylerle temizlememektir. Zira amonyak kokusu köpeklere idrar kokusunu hatırlatacaktır ve ilerleyen zamanlarda aynı yeri tuvalet olarak kullanabilecektir.

En uygun temizlik ürünü sirkedir. Kokusunun idrar kokusundan kesin bir şekilde ayrılmasıyla köpek için o bölgenin temizlenmiş olduğu düşüncesini yerleştirmek kolay olacaktır.

Köpeklerin idrarı için öncelikle kuru bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla idrar alınmalıdır. Dışkılar için mukavva ya da bıçak kullanılabilir. Bu tuvaleti temizlerken köpek dışkı ve idrarları için üretilen temizlik malzemelerinden yararlanılabilir. Ayrıca bulaşık deterjanı da yardımcı olabilecek bir üründür.

Bu ilk temizlik tamamlandıktan sonra bir kapta sirke ve suyu karıştırıp bir bez yardımıyla temizlenecek bölgenin üstüne taşmayacak şekilde konmalıdır. Bu kısımda önemli olan nokta ise temizlenecek bölgeyi ovalamamaktır. Aksi taktirde mikroplar etrafa çok hızlı yayılabilir.

Tampon işlemi bittikten sonra nemli bir sünger ya da bezle temizlenecek bölge durulanmalı ve tekrar bir havlu ya da bez koyularak bir akşam beklenmelidir. Daha sonraki gün veterinerlerde bulunabilecek koku giderici spreylerden kullanılması, bakterilerin yapacağı kokulardan kurtulmak için idealdir. Sprey sıkıldıktan sonra yüzey tekrar kuru bir bez ya da havluyla silinir. 12 saat sonra koku ve tuvaletten iz kalmayacaktır. Eğer geçmemişse işlem tekrar edilebilir. Böylelikle köpek temizlenmiş bölgeye tekrar tuvaletini yapmayacaktır.


Saat: 12:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.