Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Hoop Yılan / Kertenkele - Armadillo Kemerli Kertenkele (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/168445-hoop-yilan-kertenkele-armadillo-kemerli-kertenkele.html)

Papatya 28.09.2015 18:54

Hoop Yılan / Kertenkele - Armadillo Kemerli Kertenkele
 

Hoop Yılan / Kertenkele - Armadillo Kemerli Kertenkele

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bilimsel adı Cordylus cataphractus olan dikenli kuşaklara sahip bu kertenkele türü Afrika’nın çöllük bölgelerinde yaşıyor. Ayrıca Armadillo Kuşaklı Kertenkele ya da Diken-Kuyruklu Kertenkele olarakta bilinir.

Açık kahverengiden koyu kahverengiye doğru değişen renkleri onların Altın Armadillo Kertenkelesi diye isimlendirilmesine de neden olur. Kertenkelenin ilginç bir savunma pozisyonu vardır. Tehlike durumunda kuyruğunu kendi etrafına dolayarak halka şekline gelir. Afrika’da, uzunlukları 16 cm ile 21 cm arasında değişen bu kertenkele türünün ticareti tamamen yasak.

Dünyada sadece Güney Afrika'da yaşayan Armadillo kertenkelesi, zırha bürünmüş havası veren derisiyle çok ilginç bir hayvandır.

Armadillo kemerli kertenkele, havalı bir kertenkelenin nasıl olması gerektiğini bizlere anlatıyor. Bu Güney Afrika kertenkeleleri, 40'a yakın kertenkeleden oluşan koloniler halinde yaşıyorlar ve tehdit edildiklerinde kendilerini korumak için kıvrılıp bir topa dönüşüyorlar.


Perii 28.09.2015 22:02

Cevap: Hoop Yılan / Kertenkele - Armadillo Kemerli Kertenkele
 
Diğer kertenkeleler gibi kaçmıyormuş bu hayvancık :D


Saat: 20:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.