Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Türkiye'deki Zehirli Akrep Türleri (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/48629-turkiyedeki-zehirli-akrep-turleri.html)

Kuvvetmira 24.08.2013 13:36

Türkiye'deki Zehirli Akrep Türleri
 
Türkiye'deki Zehirli Akrep Türleri


akreplerin özellikleri - zehirli akrepler - kalın kıskaçlı akrep - sarı akrep


Yapılan bir araştırma sonucunda dünyada toplam 1753 tür akrep bulunmaktadır.Ülkemizde akreplerin 23 türü bulunmaktadır.

Ayrıca ülkemizde en fazla Güneydoğu Anadolu bülgesinde bu akrep türlerine rastlanmaktadır.Türkiye'de bulunan akrep türleri hakkınsa sizlere kısa bilgiler hazırladık.

Kalın Kıskaçlı Akrep Çoğunlukla Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Iğdır da görülürler kalın kıskaçlı akrep, isminden de anlayacağınız gibi kıskançlara sahip bir akrep türüdür.Bu akrep türleri bina içlerine girmez kuru ormanlarda yaşarlar.

Doğu Sarı Akrebi bu akrep türü Kilis Diyarbakır ve Adıyaman şehirlerinde görülmektedir zehri 24 saat etkilidir bu akrep sokmasında kusma mide bulantısı ve yüksek ateş görülmektedir.

Uzun Kuyruklu Akrep türü oldukça küçük boylara sahiplerdir.Uzun kuyrukları vardır açık sarı renklerde olurlar bu akrep türüde özellikle Adıyaman ve Diyarbakır'da görülürler taşlık yerlerde açık alanlarda hayatlarını sürdürürler.

Sarı Akrep türü oldukça zehirli bir akrep türüdür bu akrebin sokmasıyla tıbbi tedavi gerekmektedir zehirli ve ölümcül bir türe akreptir.Özellikle en çok bulunduğu şehirler şöyle;Kahramanmaraş,Mardin,Şanlıurfa ve Gaziantep'tir.


Saat: 15:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.