Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Köpeklerin Dışkı Yeme Sebebi Nedir (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/48639-kopeklerin-diski-yeme-sebebi-nedir.html)

Kuvvetmira 24.08.2013 13:56

Köpeklerin Dışkı Yeme Sebebi Nedir
 
Köpeklerin Dışkı Yeme Sebebi Nedir


dışkısını yiyen köpekler - köpeklerde dışkısını yeme eğilimi - yavru köpekte dışkı yeme - anne köpeğin dışkısını yemesi



Kötü alışkanlık kazandığı için

Yavru köpekler de tıpkı bebekler gibi dünyayı keşfetmeye nesneleri çiğneyerek başlarlar ve bazen keşfedilenlerin içinde dışkı da vardır. Bazı yavrular bunu büyüme evrelerinin bir yerinde unuturlar bazıları ise bu iğrenç davranışı alışkanlık haline getirirler. Bu kötü alışkanlıkla karşılaşmamak için ona bol bol çiğneme oyuncağı almanızı öneririz.

Gördüğünü öğrendiği için

İster inanın ister inanmayın, köpekler pek çok alışkanlığı bizden görerek kazanırlar ve bizi sık sık onların dışkılarını toplarken görürler! Eğer köpeğiniz sizi sık sık onun dışkısını yerden alıken görüyorsa, bir dahaki sefere kendi dışkısını kendisi toplamayı denemek isteyebilir. Bu alışkanlığı ona kazandırmamanın en iyi yolu, o etrafta yokken dışkısını almaktan geçer.

İlgi çekmek için

Köpekler de tıpkı herkes gibi ilgi çekmeye bayılırlar. Bir kere dışkı yediklerinde sahiplerinden gelen fazla ilgi ve alakayı görürlerse (negatif bir ilgi olsa bile) bunu sık sık dikkatinizi daha çok çekmek için kullanacaklardır. Siz en iyisi o, dışkısını yerse çok fazla tepki vermeyin, sizden ilgi gelmeyeceğini anlayınca zaten bu alışkanlığı bırakacaktır.

Etrafı temizlemek için

Köpekler titiz hayvanlar olabilirler ve yaşadıkları yeri temiz tutmak için çabalayabilirler. Özellikle de iç mekan köpekleri bu konuda daha hassastırlar. Bir yeri kirlettilerse temizlemeye çalışacaklardır. Bu işi o, kendi başına halletmeye karar vermeden önce siz yapmalısınız.

Kanıtları saklamak için

Bu, ilgi çekmekle aşağı yukarı aynı tarz bir nedendir. Etrafı dağıttıktan sonra ceza alan köpekler, ceza almamak için, kanıtları saklamaya çalışacaklardır.

İçgüdüleri öyle söylediği için

Bir anne yavrularını güvende tutmak için elinden ne gelirse yapar. Bunlardan biri de dışkı yemektir. Anne köpekler, yavrularının dışkısını ortadan kaldırmak ve böylece saldırabilecek hayvanların yavrularının kokusunu almasını engelleme içgüdüleri nedeniyle dışkıyı yerler. Anne köpek, yavrular büyüdükten sonra bu alışkanlığından vazgeçecektir.

Acıktıkları için

Eğer köpeğiniz yeterince beslenmiyor ve karnı doymuyorsa, bir süre sonra karnını doyurmak için başka yöntemlere başvuracaktır. Köpeğinizi yeteri kadar beslerseniz, büyük bir ihtimalle, böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

Hasta oldukları için

Eğer köpeğiniz hastaysa ve parazitleri varsa dışkısını yemeye başlayabilir. Ayrıca düzenli şekilde dışkı yiyen bir köpeğin büyük bir ihtimalle parazitleri olacaktır.

Unutmayın, köpeğinizi düzenli olarak veterinere götürmek onun sağlığı için önemlidir.


Saat: 10:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.