Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Alakargaların Esrarengiz Sırrı (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/91364-alakargalarin-esrarengiz-sirri.html)

Asi Ruh 19.02.2014 22:00

Alakargaların Esrarengiz Sırrı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Alakargaların Esrarengiz Sırrı!

Alakargaların kendi türünden ölenler için cenaze töreni düzenlediği ortaya çıktı

İnanılmaz ama alakargaların kendi türünden ölen kuşlar için cenaze töreni düzenledikleri ortaya çıktı. ''Alakarga'' olarak bilinen kuş kendi türünden bir kuşun ölüsünü gördüğünde yiyecek arayışına son verip diğerlerine sesleniyor. Çağrıyı duyan alakargalar ölü kuşun etrafında toplanıyor.

KENDİ TÜRÜNE DUYARLI

California Üniversitesi'nden Teresa Iglesias ve arkadaşları çeşitli evlerin arka bahçelerine renkli tahta parçaları ölü alakargalar içi doldurulmuş alakarga ve orman baykuşları bıraktı.

Araştırmacılar renkli tahta parçalarına tepki vermeyen alakargaların kendi türünden kuşun ölüsünü gördüğünde diğerlerini uyarmak için farklı biçimde ötmeye başladığını ve çağrıyı duyan diğer alakargaların da ölü kuşun etrafında toplandığını belirledi. Arkadaşları için gürültülü bir ''Cenaze töreni'' düzenleyen alakargaların gün boyu beslenmeye çıkmadığı gözlendi.


Alakargalar en büyük düşmanları olan orman baykuşlarını gördüğünde de türdeşlerini uyarıyor. Çağrıyı duyup bir araya toplanan alakargalar ortak düşmanlarının üzerine çullanıyor. Alakargalar aynı davranışı içi doldurulmuş alakargaları gördüklerinde de sergiliyor.

Alakargaların kendi türlerinden bir kuşun ölümünü diğerleriyle paylaşılması gereken bir durum olarak gördüklerini belirten Iglesias söz konusu kuşların aynı zamanda türdeşlerinden birinin ölümüne neden olan şeye karşı birbirlerini güvenceye almaya ve bir araya toplanarak karşılarına çıkabilecek riski azaltmaya çalıştıklarına işaret etti.

Zürafa ve fil gibi bazı hayvanların ölen akraba üyelerinin cesedi çevresinde dolaştıklarını belirleyen bilim adamları hayvanların da tıpkı insanlar gibi ölüm kavramına yabancı olmadıklarını ve hatta ''Yas'' tuttuklarını ileri sürüyor.


Saat: 09:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.