Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Vomitin (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/116432-vomitin.html)

CentilmeN 24.06.2014 10:04

Vomitin
 
Vomitin

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Araç tutmaları, enfeksiyon, entoksikasyon, gebelik kusmaları, hepatit, ilaçların neden olduğu bulantı, kolesistit, migrende endikedir.
Kontrendikasyonları:

Epilepsi, Reye sendromu, parkinson, nedeni belli olmayan kusmalar, feokromsitoma, yeni doğanlar ve etken maddeye duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Olutabilecek uyku halinden dolayı motorlu araç vb. kullananlarla, yüksek yerlerde çalışan hastalar uyarılmalıdır. Benzamide duyarlı hastalarda kullanılmaz.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Konvülsiyon aşırı duyarlılık reaksiyonları, parkinsonizm belirtileri, dermansızlık, inkoordinasyon, baş ağrısı, bulanık görme, irritasyon ve ağız kuruluğu gibi yan etkiler görülebilir.


İlaç etkileşimleri:

-Trimetobentamitin önceden uygulanması apomorfine emetik cevabı azaltabilir, ayrıca 2 ilaçın birlikte kullanımı her 2 ilaçın MSS etkilerini potansiyelize edilebilir.
-Merkezi sinir sistemini deprese eden ilaçlarla kullanımı, etkilerde potansiyezasyona neden olabilir. Opistotonos, konvülsiyonlar, koma ve ekstrapiramidal semptonlara neden olabilir.
-Ototoksik ilaçlarla birlikte kullanımı bu ilaçların kulak çınlaması, baş dönmesi ve vertigo gibi ototoksiksite belirtilerini maskeleyebilir.
Kullanım şekli ve dozu:

Tablet: Eritkinlerde günde 3-4x1-2 tablet, gebelerde sabah uyanır uyanmaz 1 tablet uygulanır. Ampul: Eritkinlerde günde 3-4x200-300mg, 27-41 kg arası çocuklarda günde 3x100mg uygulanır. Supozituar: 27kg'a kadar olan çocuklarda 100mg 27kg'dan fazla olanlarda 200mg uygulanır. Günlük doz her 4 saatte bir 1 supozituardır.


Saat: 02:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.