Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Afonilum-sr (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/13796-afonilum-sr.html)

Nixie 01.11.2012 10:43

Afonilum-sr
 
Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bronşiyal astım ve kronik bronşit ve pulmoner amfizeme bağlı reversibl bronkospazmda endikedir.Kontrendikasyonları:

Teofilin komponentlerinden birine veya ksantin türevlerine duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:

Yemeklerden sonra kullanılır. Kardiyak aritmi, kalp yetmezliği, hipertiroidi, yeni miyokard enfarktüsü ve peptik ülserde dikkatle kullanılmalıdır. Kullanılan günlük doz 15mg/kg'ın (çocuklarda 20mg/kg) üzerinde ise teofilin kan düzeyi 8-12 aylık aralıklarla kontrol edilmeli ve serum teofilin seviyeleri yüksek bulunduğu takdirde doz miktarı azaltılmalıdır. Renal ve hepatik yetmezliği olanlarda ve yaşlılarda daha düşük doz uygulanır. Gebelikte ve laktasyonda kesin gerekli görülmedikçe kullanılmaz. Teofilin sempatomimetikler, furosemid ve reserpinin etkilerini artırır. Lityum karbonat ve propanololun etkisini azaltır Grip aşısı, neomisin, linkomisin ve simetidin teofilinin etkisini artırır. Sigara teofilinin etkisini azaltır. Ksantin türevleriyle birlikte kullanılmaz.Yan etkiler/Advers etkiler:

Uyku bozukluğu, gastrointestinal sistem bozuklukları, bulantı, kusma, diyare, taşikardi, aritmi, hipotansiyon, ve albüminuri gibi yan etkiler görülebilir
İlaç etkileşimleri:

Yoktur.Kullanım şekli ve dozu:

Akşam yatmadan önce 250mg dozda tedaviye başlanır. İki günlük aralıkla, doz 250mg artırılarak idame doz erişkinlerde 2x250-375mg (13mg/kg), 6 yaşından büyük çocuklarda 2x125-250mg'dır Günlük doz vücüt ağırlığına göre: 6-8 yaş arası çocuklarda 24mg/kg, 8-12 yaş arasında 20mg/kg, 12-16 yaş arasında 18mg/kg, 13mg/kg'dır.


Saat: 22:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.