Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Bengal (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/14155-bengal.html)

Jaqen 02.11.2012 22:19

Bengal
 
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Uyuz ve bitlenmede endikedir.
Kontrendikasyonları:
Benafed, bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde, monoamin oksidaz (MAO) tedavisi görenlerde ya da son 14 gün içinde bu tür ilaç kullananlarda, böbrek yetmezliğinde, ağır hipertansiyon ve koroner arter hastalığı bulunanlarda, gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Duyarlı kişilerde deri döküntüsü yapar.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Seyrek olmakla birlikte aşağıdaki yan etkiler görülebilir;Sedasyon, baş dönmesi, özellikle çocuklarda eksabilite, tremor, bulanık görme , nadiren halüsinasyon, uyku bozukluğu , baş ağrısı ekstrasistol, palpitasyon, gastrointestinal rahatsızlıklar, idrar retansiyonu ve miksiyon güçlüğü, deri döküntüleri, fotosensitivite, ağız ve boğaz kuruluğu.
İlaç etkileşimleri:
Bifenhidramin hidjollorin, sedatifler ve trankilizanlar gibi merkezi sinir sistemi deprasanlarının etkilerini güçlendirebilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Uyuzda: Yıkandıktan sonra kurulanmadan ağız, göz ve burun dışındaki vücut bölümlerine iyice sürülür. Bir süre sonra işlem tekrar edilir, 24 saat sonra yıkanır.Gerekirse bir hafta sonra tekrar tatbik edilir.Bitlenmede: Ağız, göz ve buruna temas ettirilmeden saçlı deriye sürülür, ertesi sabah yıkanır.


Saat: 10:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.