Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Allo-ürik (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/14827-allo-urik.html)

Nixie 05.11.2012 12:46

Allo-ürik
 
Formülü:

Allopurinol,300 mgFarmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Böbrek taşında, gut, hiperürisemilere bağlı nefropatide, ürik asit ve kalsiyum oksalat yapısında endikedir.Kontrendikasyonları:

Yoktur.
Uyarılar/Önlemler:

Maliniteye bağlı olarak ortaya çıkan sekonder hiperürisemiler dışında çocuklarda kullanılmaz. Akut gutta etkisizdir. Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Tedavi sırasında günde en az 2 litre su içilmelidir ve idrarın nötral ya da daha uygun olarak hafif alkali olmasına dikkat edilmelidir. Renal ve hepatik yetmezlikte dikkatle kullanılır. Ampisilin ve teofilinle birlikte kullanılmaz.Yan etkiler/Advers etkiler:

Deri döküntüleri, ürtiker, purpura, Stevens Johnson sendromu ile vaskülit ve buna bağlı hepatotoksisite gibi yan etkiler görülebilir.
Deri döküntüleri, ürtiker, purpura, Stevens Johnson sendromu ile vaskülit ve buna bağlı hepatotoksisite gibi yan etkiler görülebilir.İlaç etkileşimleri:

Yoktur.Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 200-300mg/gün, Çocuklarda 8mg/kg (gerekirse 20mg/kg'a çıkılabilir) dozda kullanılır. Ağır vakalarda günde 600-800mg'a kadar çıkılabilir. Dozun kandaki, ürik asit seviyelerine göre ayarlanması daha uygundur.


Saat: 01:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.