Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Betnovate-c 30 Gr Merhem (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/15897-betnovate-c-30-gr-merhem.html)

Jaqen 10.11.2012 16:35

Betnovate-c 30 Gr Merhem
 
Formülü:
Betnovate-C , %0.1 a/a betametazon (17- valerat şeklinde) ve %3a/a Clioquinol içerir
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Enfeksiyoz deri hastalıklarında kullanılır. Anüs ve vulva pruritusları, böcek sokması, diskoid lupus eritematozus, dış kulak iltihabı, güneş yanığı, intertrigo, Lichen planus, Lichen simplex, nörodermatid, psoriasis, seboreik dermatid, temas dermatitde endikedir. Ayrıca jeneralize eritrodermide sistemik tedaviye yardımcı olarak da kullanılabilir.
Kontrendikasyonları:
Akne, rozasea, perioral dermatit, virüs, mantar veya bakteriyel deri lezyonları, etken maddeye karşı hipersensitivite durumları ile 1 yaşından küçük çocuklarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Çocuklarda uzun süreli kullanılmaz. Göze değdirilmez. Geniş yüzeylere uygulandığında sistemik absorbsiyon artacağından olası yan ve istenmeyen etkilere karşı dikkatli olunmalıdır. Uzun süreli ve yoğun tedavilerde deride çizgiler, derinin incelmesi ve yüzeysel kan damarlarının genişlemesi gibi atrofik değişmelere neden olabilir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Yüksek derecede aktif kortikosteroidler lokal olarak uzun sürelerle ve yoğun bir şekilde kullanıldığında, özellikle oklüzyon tedavisi yapıldığında veya derinin kıvrım yerlerine uygulandığında ciltte incelme, çizgilenme, cilt yüzeyine yakın kan damarlarının genişlemesi gibi atrofik değişikliklere neden olabilir. Diğer bütün lokal kortikosteroidlerde olduğu gibi büyük miktarlarda uzun süreli kullanımı, geniş yüzeylere uygulanması sistemik absorpsiyon sonucu hiperkortisizm belirtilerine neden olabilir. Bu etki bebek ve çocuklarda özellikle oklüzif örtü uygulandığında daha çok görülebilir. Bebeklerde bebek bezi oklüzif örtü etkisi yapabilir. Nadir hallerde, psoriasisin kortikosteroidler ile tedavisi (veya tedavinin kesilmesinde) hastalığın püstüler şeklinin gelişmesini hızlandırabilir. Topikal steroidlerle pigmentasyon değişiklikleri ve hipertrikozis bildirilmiştir. Betnovate preparatları genellikle iyi tolere edilir, fakat aşırı duyarlılık belirtileri görülürse, tedaviye hemen son verilmelidir. Semptomlarda alevlenmeler görülebilir.
İlaç etkileşimleri:
Antibakteriyel sülfonamidler, fenilbutazon, salisilatlar, probenecid, dikumarol, MAO inhibitörleri ve propranolol gibi kardio-selektif olmayan betablokerlerle birlikte kullanımında BETANORM'un hipoglisemik etkisi artacağından böyle durumlarda doz ayarlaması yapılmalıdır.

Kortikosteroid, oral kontraseptif, tiazid diüretikler, fenotiazin deriveri, tiroid hormonları ve laksatifler ise gliclazide etkisini azaltabilirler.
Kullanım şekli ve dozu:
Başlangıçta günde 2-3 defa, iyileşme sağlandıktan sonra günde 1 defa hasta bölgeye uygulanır. Krem; ıslak ve sızıntılı lezyonlarda, Merhem: kuru ve kabuklu lezyonlarda kullanılır.


Saat: 02:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.