Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlginç Olaylar (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/)
-   -   Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ? (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/179098-hz-isanin-yuzu-gercekte-boyle-miydi.html)

Paradox 21.03.2016 21:32

Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?

İngiliz bilim adamlarıyla İsrailli arkeologların birlikte yürüttüğü ve sonuçları Popular Mechanics adlı internet sitesinde yayınlanan bir araştırma, Hz. İsaWnın gerçek yüz hatlarının, bugüne kadar resmedilenden çok farklı olduğu iddiasını gündeme getirdi.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

(Sağdaki resimde İsa'nın kabul görmüş resmi, solda ise araştırmalara dayanılarak 3d modelleme ile oluşturulmuş temsili resmi görülmektedir.)


Günümüz adli antropoloji yöntemlerinden yararlanılan araştırmaya göre, sanılanın aksine Hz. İsa'nın yüzü zayıf ve narin değil, iri ve kaslıydı. Hz. İsa'nın yaşadığı ve bugün İsrail sınırları içinde yer alan Celile bölgesinde yürütülen araştırmada, gerçeğe en yakın resme ulaşmak için İsa ile aynı döneme ait kafatasları incelendi ve Sami ırkının deri renkleri dikkate alındı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Hz. İsa'nın zayıf değil iri yüzlü, beyaz değil koyu tenli olduğu iddia edildi. Saçlarının ise uzun ve düz değil, kısa ve kıvırcık olduğu öne sürüldü.

İsa’nın bugüne kadar bilinen ve en yaygın şekilde kullanılan resmi, Kumral bir Kafkasyalı slava benzediği, uzun saçlı, mavi gözlü Almanya’da 1900 yılında çizilen resmi.

Pek çok İncil’de de İsa’nın bu resmi yer alıyor. Kiliselerin cam vitraylarında, tablolarda ağırlıkla bu şekilde resmedilen İsa’nın bilimsel, adli ve arkeolojik, tarihi bulgular kullanılarak, bilgisayar yardımıyla ortaya çıkartılan yeni resmi ise Hristiyan aleminde oldukça tartışma yaratacak gibi görünüyor.

Dexter 21.03.2016 21:33

Cevap: Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
sağdaki resim olmasını istedikleri hali :D

Paradox 21.03.2016 21:47

Cevap: Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
Aslında katoliklerin ve ortodoksların zamanında bir birlerini dinden çıkarmalarının ardında yatan bir kaç sebepten biride işte bu İsa tasviri. Katoliklere göre bu uzun saçlı beyaz tenli kişi İsa'nın gerçek resmi değil. Aksine o dönemlerde anadoluda yaşamış bir ermiş olan Tyanalı Apolonyus'un resmiydi ...

Dexter 21.03.2016 21:52

Cevap: Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
valla bana göre de o değil

XxX 22.03.2016 09:34

Cevap: Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
ya bırakın bunları ya yüzünü ne yapacaksınız adamın yaptıkları mı önemli siması mı

Paradox 22.03.2016 09:37

Cevap: Hz. İsa'nın Yüzü Gerçekte Böyle miydi ?
 
Simasıda önemli, çünkü işin içinde sahtekarlıkta olabilir. Zamanında sadece bu resim mevzusu yüzünden bile sağlam kan dökülmüştür.


Saat: 06:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.