Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Erkeklerin gelin olduğu memleket (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/108225-erkeklerin-gelin-oldugu-memleket.html)

Bia 07.05.2014 16:39

Erkeklerin gelin olduğu memleket
 
Erkeklerin gelin olduğu memleket

Endonezya'da yaşayan Minangkabau toplumunda söz sahibi olanlar kadınlar.
Dünyanın en farklı kültürlerinden birine sahip olan Endonezya'ya ait Sumatra Adası, sıradışı yaşam şekilleriyle dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük altıncı adası olan Sumatra'da bitki örtüsünden, geleneklerine, inançlarına bağlılıklarından evliliklerine pek çok şey dünyadan bağımsız seyrediyor.
Endonezya'nın Batı Sumatra Adası'nda yaşayan 4,5 milyon nüfuslu Minangkabau toplumu, dünyanın en büyük 'anaerkil' topluluğunu oluşturuyor. Minangkabau toplumunda evler kadınlara ait, soy anneden ilerliyor hatta erkekler evlendikten sonra karısının ailesinin evinde yaşıyor.


Erkekler için sığınma odaları var

Evlenen erkekler, kız evine gidiyor, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için ise 'sığınma odaları' bulunuyor.
İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi.
Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunum hatırlatan Böhürler, "Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar" dedi.


Saat: 15:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.