Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Hastayken kadınlar erkeklere oranla daha mızmız (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/108398-hastayken-kadinlar-erkeklere-oranla-daha-mizmiz.html)

Bia 08.05.2014 20:42

Hastayken kadınlar erkeklere oranla daha mızmız
 
Hastayken kadınlar erkeklere oranla daha mızmız

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre soğuk havadan kadınlar erkeklerden daha fazla şikayetçi.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kış aylarında kadınların erkeklerden daha çok soğuk havadan ve hastalıklardan şikayetçi olduğu belirtildi. Bilim insanlarına göre virüsler kadınları daha fazla
Londra Üniversitesi Hijyen ve Tropikal Tıp Bölümü'nden bir grup bilim insanı kış aylarının yaygın hastalığı grip konusunda bir araştırma yaptı. Araştırmada katılımcılar hastalık belirtileri şikayetleriyle ilgili sıfırdan 100'e kadar bir ölçekle derecelendirildi.
Erkek ve kadınlarda kendini iyi hissetme oranı 90 olarak çıktı. Ancak grip tarzı hastalıklarda şikayet kadınlar arasında çok fazla çıktı. Erkekler grip olduklarında kendilerini iyi hissetme oranı 60 iken bu kadınlarda 50 çıktı.
5 bin kişi arasında yapılan araştırmada erkek ve kadınlarda üşüme skoru 75 olarak belirlendi. Dr. Alma Adler "Erkeklerin gripten şikayet ettiği yönündeki mit bu araştırma ile son buldu. Aksine kadınlar daha fazla şikayetçi. Öte yandan virüslerin kadınları neden daha fazla etkilendiği ile ilgili herhangi bir delil yok" dedi.
Durham Üniversitesi'nden Nörolog Dr. Amanda Ellison geçen hafta erkekleri soğuktan daha fazla etkilendiğini çünkü onların beyinlerinde daha fazla ısı alıcılarının olduğunu söylemişti.


Saat: 18:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.