Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   İlişkileri bitiren sebepler (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/119525-iliskileri-bitiren-sebepler.html)

Bia 11.07.2014 17:54

İlişkileri bitiren sebepler
 
İlişkileri bitiren sebepler

Para
Çiftler arasında sorun oluşturan en önemli konulardan biri paradır. Aslında tüm insanlığın en büyük sorunu bu değil mi? Harcama ve tasarruf söz konusu olduğunda çiftler anlaşmazlığın tam ortasına düşerler. Eğer her ikinizde evdeki harcamalardan sorumluysanız, aylık bir bütçe çıkarıp, bu payı ikiye bölebilir ve geri kalanı dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz. Ancak tek kişinin çalıştığı evlerde her ay birinin istediğini almak gibi bir çözüm yoluna gidilebilir.


Kıskançlık
Eğer kıskançlık ilişkinizin sağlığını tehdit eder boyuta geldiyse, bu sorunu çözmek için karşılıklı oturup konuşmanız gerekir. Güven problemi odaklı bir kıskançlık varsa, tarafların ılımlı adım atmaları konuya çözüm getirmekte yardımcı olabilir ancak konu daha rahatsız edici boyutlardaysa, profesyonel yardım almayı deneyin.


İhanet
Bir ilişkide aldatma yaşandıysa, bu ilişkinin dönüm noktası demektir. Parçalanması çok yüksek ihtimal olan bu tarz ilişkileri kurtarmak için, profesyonel yardım almak ve yaşana o derin travmayı hafifletmek ve yeni bir sayfa açmak için en iyi yollardan biridir. Ancak bazen profesyonel müdahale bile bu durumu kurtaramayabilir.


Üçüncü kişiler
İlişkileri yıpratan en önemli etkenlerden biri de diğer kişilerdir. Bunlar aile veya arkadaşlar olabilir. İlişkinizdeki sorunları, sorunu yaşadığınız insanla çözebilirsiniz. Akıl danışmak ve dertleşmek elbette hakkınız ancak asıl sorun siz ve partneriniz arasındadır. Ailenizi ve arkadaşlarınızı bu duruma müdahale edebilir konuma getirmemelisiniz.
Candan Ünal


Saat: 12:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.