Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Kadının Hırçınlığı Erkeğin Sevgi Tembelliğindendir (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/133652-kadinin-hircinligi-erkegin-sevgi-tembelligindendir.html)

Papatya 04.10.2014 11:26

Kadının Hırçınlığı Erkeğin Sevgi Tembelliğindendir
 
Kadının Hırçınlığı Erkeğin Sevgi Tembelliğindendir

Kadınlar vardır, sakin. Kadınlar vardır, kaprisli. Kimi kadın hoşgörülüdür, kimisinin affetmesi güçtür. Bazı kadınlar kıskançlığını dizginleyemezken, bazıları duyarsız görünür. "Geçmişi hiç unutmamak" ise hepimizin ortak yönüdür.


Kadınlar Neden Kıskançlık Yapar?


Kadınların kıskançlığı dilden dile dolaşır. Erkekler eşlerinin ya da sevgililerinin kıskançlığından yakınır dururlar. Kadının ruhuna kıskançlık düşmeye görsün, hırçınlaşır, surat asar, sorgu suale başlar. Erkek tersledikçe, kadının sinir katsayısı artar da artar. Ama hiç düşünür mü erkekler, kadınlar neden kıskanır diye.
Kadınlar ihmal edildiklerini düşündüklerinde,
Eşlerinin işleri, onlardan önde geldiğinde,
"Seni seviyorum"ları daha az duymaya başladıklarında,
Eşleri ya da sevgilileri onlara az zaman ayırmaya başladıklarında,
Yanlarında, cep telefonları kapatıldığında,
Eşinin cep telefonunun mesaj alarmı sık sık çaldığında,
Saçları, kıyafetleri fark edilmediğinde, artık kadın yavaş yavaş hırçınlaşmaya ve kıskançlık duygularını ortaya çıkarmaya başlar.

Kadınlar Neden Kapris Yapar?


En uyumlu kişiliğe sahip kadın bile gün gelir kapris yapabilir. Aslına bakarsanız kaprisin altındaki temel neden; ilgi isteğidir. Biz kadınlar ilgi görmekten hoşlanırız. Sevgilimiz ya da eşimizin ilgisini hep üzerimizde isteriz. Ne zaman ki, karşı tarafın ilgisinde bir eksilme hissederiz, işte o zaman kaprislerimiz başlar. Erkek, kadının kaprisinin temelindeki ilgi isteğini anlamadığı sürece de bu kaprisler uzar gider. Ne zaman ki erkek, eski ilgisini göstermeye başlar, kadının kaprisleri de azalmaya başlar.

Kadınlar Neden Geçmişi Unutmazlar?


Evlilik terapilerinde, erkeklerden en sık duyduğum konu, eşinin asla geçmişteki olumsuz olayları unutmadığıdır. Ve her yeni tartışmada, geçmişin defterinin de açıldığı, böylelikle büyük tartışmalara varıldığıdır. Erkekler olumsuz yaşantıları ne kadar kolay beyinlerinden silebiliyorlarsa, kadınlar da bir o kadar hatırlamakta ustadırlar.


Eğer ki bir kadın, eşiyle geçmişte yaşadığı olumsuz bir olayı unutmuyorsa, bilin ki o olayın üzeri örtülmüş ve çözüme ulaşmamıştır. Çözümlenmemiş ve üzeri örtülmüş sorunlar, her zaman gündeme gelmeye mahkumdur. Erkek ne kadar "yokmuş" gibi davranırsa, kadın da o kadar sorunun varlığını ortaya koyar.


Kadınların ilişkide ve evlilikte sorunu saptama isteği, o sorunu bir an önce çözme arzusundan kaynaklanır. Dırdırcı, geçmişi pişirip pişirip erkeğin önüne getiren, huzursuzluk, tartışma ve kavga yaratan kadın gibi görünse de aslında kadınlar her zaman mutlu ve huzurlu olmak isterler. Erkekler de her zaman mutlu ve huzurlu olmayı isterler.


Kadınlar her zaman doğru anlaşılmayı isterler, erkekler de eşleri tarafından doğru anlaşılmak isterler. Aslına bakarsanız kadınlar "dırdırcı" olmayı hiç istemezler, erkekler de eşlerinin dırdır etmesini asla istemezler. Bundan şikayet ederler.


O halde şu sonuca varabiliriz; kadınlar sevildiklerini hissettikleri sürece, mutlu olurlar ve huzur verirler. Eh erkeklere gelince, onlar da öyle. Gördüğüm o ki, erkekler sevgilerini hissettirme konusunda daha çok çaba göstermeliler. Erkekler unutmamalı ki, sevgi tembelliği ilişkideki ve evlilikteki en büyük sorunların kaynağıdır.

alıntı



Jaqen 22.10.2014 11:54

Cevap: Kadının Hırçınlığı Erkeğin Sevgi Tembelliğindendir
 
geçmişi unutmaz ancak her ay belirli günlerde hatırlatırlar, kıskançlık yaparlar yine ehr ay belirli günlerde, kapris yapar yine her ay belirli günlerde...

Bu belirli günlerin sebebide erkek değil. Bayanların özel günlerinin sebebi ne zamandır biz olduk. He bundada suçlu erkek olsun zaten...

Aura 22.10.2014 12:46

Cevap: Kadının Hırçınlığı Erkeğin Sevgi Tembelliğindendir
 
Bunu yazanda kesin kadindir. Yine yaptik yapacagimizi suclu bulundu:p mağduruzda mağduruz...:p


Saat: 13:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.