Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   İlişkinizde Paranın Yeri (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/87310-iliskinizde-paranin-yeri.html)

Perii 27.01.2014 00:28

İlişkinizde Paranın Yeri
 
İlişkinizde Paranın Yeri





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Her ilişkinin dinamikleri farklıdır. Herkes para konusuna farklı şekillerde bakabilir. Bazı ilişkilerde para ortak kazanılan ve ortak harcanan bir şeydir. Bazılarında herkes kendi parasını kazanır, kendi parasını harcar. Bazı ilişkilerde ise, bir taraf para kazanır, ama para beraber harcanır. Nasıl bir ilişki yaşarsanız yağayın, parayla ilgili bu problemler bir gün karşınıza çıkabilir.
Kadın Erkekten Daha Çok Kazanıyorsa
Türk toplumu ataerkil bir toplum. Ne kadar modernleşirsek modernleşelim, kadının erkekten daha çok para kazanması, ikili ilişkilerde probleme yol açabilir. Eğer ilişkinizde böyle bir sorun varsa, bunu aşmanın yolları olduğunu unutmayın. Daha çok para kazandığınızı eşinize sürekli hatırlatmamaya dikkat etmelisiniz. Para anlamında ona ihtiyacınız yok, ama duygusal anlamda ona ihtiyacınız var. Ona karşı hislerinizi sıkça dile getirin, ona ihtiyacınız olduğunu eşinize hissettirin. Parayı kimin kazandığının önemsiz bir konu olduğunu, önemli olanın birbirinize karşı hissettikleriniz olduğunu hiç bir zaman unutmayın.
Parasızlık Durumu
Parasızlık, ilişkilerde büyük çalkantılara yol açabilir. Özellikle, iyi para kazanıyor olmaya alışkın olan çiftler, bir anda darlığa düşünce; bu sıkıntılı durumun sinirini birbirlerinden çıkarabilirler. Böyle durumlarda önemli olan, çiftlerin birbirini suçlamamasıdır. Yaşanan sıkıntıya birlikte göğüs gerebilmek gerekir. Sıkıntılı zamanlarda, çiftlerin birbirine olan duyguları ve güvenleri sınanır. Birbirinizi alttan alarak, birbirinize anlayış göstererek her türlü sıkıntıyı aşabilirsiniz.
Ailenizden Birine Borç Vermeniz Gerekebilir
Eşiniz ya da sevgilinizle birlikte biriktirdiğiniz paranızdan, bir yakınınıza borç vermeniz gerekebilir. Bu kişi kimin yakını olursa olsun, bu borcu verip vermemeye çiftler birlikte karar vermelidir. Önemli olan borcu vereceğiniz kişi değildir. O kişinin, eşinize ya da size ne ifade ettiğidir. Önemli olan, eşiniz için önemli olan bir şeyi yapabilme kapasitenizdir; ya da aynı şeyi eşinizin sizin için yapabilmesidir.
Ayrılık
Ortak bütçe, ayrılık durumunda, problemler oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden erkekler kadar kadınlar da kendi ayakları üzerinde durabilmelidirler. Her kadının kendine ait bir mesleği, kendi kendine yaşama gücü olmalıdır. Böylece ayrılık durumunda kimse kimseye muhtaç kalmaz. Ortak alınan eşyalar ise bir avukat yardımıyla, taraflara eşit olarak dağıtılabilir. Bu noktada, en azından birlikte geçirilen günlerin adına, çiftler birbirlerine saygılı davranmayı önemsemelidir.




Saat: 20:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.