Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Hayallerinizin Erkeği Sizi Terkederse.. (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/91680-hayallerinizin-erkegi-sizi-terkederse.html)

Jineps 20.02.2014 16:27

Hayallerinizin Erkeği Sizi Terkederse..
 
Hayallerinizin Erkeği Sizi Terkederse..

Yalnız kalmanın o en acı ilk günlerinden bahsediyoruz. Terk edilmek her ne kadar üzücü olsa da toparlanıp bu olayın üstesinden gelmelisiniz. Bütün gün evde oturup romantik komediler izlemek bu aşk acısını atlatmanıza yardımcı olamayacak. İşte izlemeniz gereken taktikler...

Sevgilinizle birliktesiniz ve romantik bir geceye hazırlanıyorsunuz. O da ne? Bakışlarında bir gariplik var. Gözlerinizin içine bakarak bombayı patlatıyor. "Sana söylemem gereken bir şey var. Ben başkasını seviyorum. Üzgünüm..." Kulaklarınıza inanamıyorsunuz. Bütün sırlarını paylaşan yedikleri ayrı gitmeyen en ateşli geceleri birlikte yaşayan siz artık siz olmayacaksınız. Bu haber midenize bir yumruk gibi indi. Ne yapacağınızı şaşırmış durumdasınız: Ona bir daha düşünmesi için yalvarmak mı ıssız bir yere gidip kendinizden geçene kadar ağlamak mı? Ne yapmalısınız?

Ayrılık kuşkusuz aşkın en acı yüzüdür. İnsanın kendine güveni sarsılır morali bozulur. Duygularınıza hakim olmak her ne kadar zor olsa da bunu yapmalısınız. Haberi aldıktan sonra tepkisiz kalın demiyoruz tabii ama ilk dakikalardan sonra kontrolünüzü geri kazanmalısınız. Terk Edilmiş Kızların Kurtuluşu (Break Up Girl to The Rescue) isimli kitabın yazarı Lynn Harris "Ağlamayı bırakıp kendinizi toparlamak için ne kadar zamana ihtiyacınız olduğunu siz belirleyeceksiniz" diyor. Bu süre kişiden kişiye değişecektir. Ancak bizce bunu en kısa haliyle çözmek sizin adınıza en hayırlısı olur. Yaşadıklarınız hatıralar acı verici ancak birkaç taktikle bunların üstesinden gelebilirsiniz. Üstünden ne kadar zaman geçtiğinin bir önemi yok. Terk edilme anınızı hatırladığınızda kendinize döner ve nerede hata yapmış olabileceğinizi tekrardan sorgulamaya başlarsınız. Burada yaşadığınız öfke ve kızgınlık size bir çözüm getirmediği gibi daha fazla yaralar. Bunu önlemek için terk edilmiş ancak sağlam bir şekilde ayakta kalmış kadınlara danıştık. Onların tavsiyeleri sayesinde içinde bulunduğunuz durumun üstesinden çok daha kolay geleceksiniz. Kendinize acımayı ona kızmayı bırakın. Heyecanlarınızla başetmeyi öğrenin. Gerekli olan dayanma gücü içinizde bir yerlerde; size gereken onu saklandığı yerden çekip çıkarmak o kadar!

ACISIZ BİR YALNIZLIĞA DOĞRU İLK ADIM: Duygularınıza Hakim Olun!

"Haberi aldığınız ilk dakikalar toparlanmak için çok önemli. Belki toparlanmaktan bahsetmek için fazla erken ama en azından kendinize hakim olmalısınız. Sizi her ne şekilde kırdıysa sakin kalıp sinir krizinizi daha sonraya saklamalısınız. Bir robot gibi ruhsuz olmanızı da bekleyemeyiz ama kendinize olan saygınızdan da ödün vermeyin" diyor Harris. Öfkelenmekte haklısınız oturup ağlayabilirsiniz ama asla yalvarmayın. Bu olayın hayatınızda başınıza gelebilecek en kötü şey olduğunu düşünüyorsanız kendinizi frenlemek istemeyebilirsiniz. Ama varsayalım ki öyle bugünü daha da kötü hale getirmeye gerek var mı?Bir sinir krizi geçirip sizi daha yeni terk etmiş olan erkek arkadaşınıza şöyle düşündürmek istemezsiniz: "En doğrusunu yapmışım. O zaten tam anlamıyla bir psikopatmış. Bu durum net olarak aydınlandı!"

Onu geri mi istiyorsunuz? Sıcağı sıcağına yalvarmak bir işe yaramayacak. Bu duyguları yaşayan tek kadın siz değilsiniz. "Ciddi bir ilişki için hazır olmadığını söylediğinde bağırmak istedim. Ama dudaklarımı ısırdım bunu yapmadım. İstediği buysa duygularına saygı duyacağımı söyledim. Beni bu kadar dengeli ve soğuk kanlı görmeyi beklemiyordu. Eminim daha o anda bir hata yapıp yapmadığını düşünmeye başladı.İki ay sonra beni aradı ve ona bir şans daha vermemi istedi" diye anlatıyor Seda.

Doğal olarak içinizden neden diye haykırmak gelecek ama o zor anda doğru bir değerlendirme yapamazsınız. Bunu ona sorsanız bile ne alacağınız cevap doğru olacak ne de ne kadar geçerli bir sebep sunulsa da sizde "Evet haklısın" diyecek güç olacak. Ayrıca ayrılığa karar vermek ve bu konuşmayı yapmak da hiç kolay değil. Onun da konuşmak için iyi bir modda olmayacağı kesin. Siz en iyisi bu konulardan o an için uzak durun. Sakin bir zamanda konuşmayı tercih edebilirsiniz. Zor bir karar olan terk etme kararını almış birini ne yaparsanız yapın o anda etkileyemezsiniz. Artık ok yaydan çıkmıştır. Buradan dönüş yoktur.Zamanın en iyi çare olduğunu düşünerekolayın soğumasını bekleyin. Daha sonra ortada bir hata varsa daha kolay görürsünüz. Nedenlerin sonuçları da belki kendiliğinden ortaya dökülür.

Ayrılık acısına karşı en güzel terapi sevdiğiniz arkadaşlarınızla cips-film gecesi yapmak olabilir. Moralinizi yükseltecek aktivitelere yönelin. İlk 24 saatte tek ihtiyacınız olan iyi bir moral dopingi!

"Sevgilim beni terk ettiğinde arkadaşlarım bana maskeli bir parti düzenlediler. Bütün gece ağlamakla gülmek arasında gittim geldim. Sabah hepsi daha iyi birine layık olduğumu söylediklerinde bilemiyordum ama altı ay sonra gerçekten öyle olduğunu anladım. Dokuz ay sonra hayatımın aşkıyla birlikteydim. Artık eski erkek arkadaşıma beni terk ettiği için teşekkür borçlu olduğumu bile düşünüyorum. Aksi halde eşimle tanışamayacaktım."


Saat: 18:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.