Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Pozitif düşün stresle başa çık (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/97121-pozitif-dusun-stresle-basa-cik.html)

Jineps 13.03.2014 22:55

Pozitif düşün stresle başa çık
 
Pozitif düşün stresle başa çık

Günümüz koşullarında binlerce farklı stres kaynağı etrafımızı sarmış durumda. Tüm bunlarla baş etmenin yolu olumlu düşünmek ve iyimser olmaktan geçiyor. “İnsan ancak belirli şartları oluşturarak ve önce kendisini tanıyarak olumlu düşünmeyi ve bunu alışkanlık haline getirmeyi başarabilir” diyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, iyimser olmak için yapılması gerekenleri sıraladı.

Kendinize zaman ayırın
Hayatımızın çoğunu kuru kalabalık içerisinde oradan oraya sürüklenerek geçiririz. Oysa daha sağlıklı yaşayabilmek için arada sırada hayatın içinde mola vermek ve kendimizle baş başa kalmak; zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan kendimizi daha iyi hissetmemiz için oldukça yararlıdır. Kendinize zaman ayırarak pozitif düşünmek için ihtiyacınız olan adımları daha iyi planlayabilirsiniz.

Yüreğinizin ve beyninizin sesini dinleyin
Hayatımızın hemen her alanında başkalarıyla birlikte olmak zorunda kalırız. Bu nedenle içinde bulunduğumuz grupların diğer üyelerinin üzerimizde etkili olması farkında olmadan kapılabileceğimiz bir durumdur. Diğer insanların bizim ne düşündüğümüz ve ne yaptığımızla yakından ilgilendikleri fikri, olumsuz düşüncelerin çok çabuk ortaya çıkmasına yol açabilir. Kendimize olan güvenimizi arttırmak ve etrafımızdaki insanların üzerimizde yarattığı baskıdan kurtulmak için atılan her adım, pozitif düşünmek için bize yardımcı olacaktır. Olayların ya da insanların sizi kısıtlamasına izin vermeyin.

Hayattan zevk alın
Yaşamın zevk veren, yapıcı ve hoş yönlerine odaklanın, kendinize güvenin. Çevrenizde olumlu, iyimser kişiler bulundurun.

Sağlığınız için spor yapın
Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak, insanın fiziksel açıdan kendisiyle ilgilenmesi ve zihinsel yeteneklerini kendi kontrolü altında daha olumlu bir seviyeye ulaştırması için önemlidir. Kendinizi fiziksel olarak rahat ve iyi hissederseniz, düşüncelerinizin de pozitif olması ve daha olumlu bir bakış açısına sahip olmanız kolaylaşır. Daha iyimser düşünceler için sağlıklı beslenmeniz ve spor yapmanız gerektiğini unutmayın.

Geçmiş geçmişte kalsın
Yaşam her gün yeniden başlar. Dünya her sabah yeniden kurulur. Kötü anılar, olumsuz duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Geçmişte yaşadığımız kötü şeyleri hatırladıkça, hissettiğimiz olumsuz duyguları da hatırlar ve zihinsel olarak o günlere geri döneriz. Önemli olan böyle bir durumda kötü şeyleri unutmak değil, onların hafızalarımızda edindiği mevcut önemi azaltmaktır. Geçmişin önemini azaltarak onun düşüncelerimizi olumsuza çevirmesine engel olabiliriz. Geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe bakmak iyi bir başlangıçtır.

Alıntı


Saat: 08:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.