Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.01.2017, 14:55   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi



Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

2 paket yulaflı bisküvi,
100 gram tereyağı.


Kreması için;

1 su bardağı irmik,
4 su bardağı süt,
1 su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram).


Portakallı sos için;

2 su bardağı portakal suyu,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker.


Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı

Portakallı irmik tatlısı yapmak için öncelikle taban için gerekli olan bisküviler rondodan geçirili.
Eritilmiş tereyağı ile iyice ovularak kelepçeli kalıba boşaltılır.
Üzerilerine el ile sıkıca bastırılıp kalıp içerisine eşit şekilde yayılır.


Kremasını hazırlamak için gerekli olan süt, irmik, toz şeker ve portakal suyu tencereye koyulup karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenip karıştırılır.
Hazırlanan krema kalıp içerisindeki bisküvili taban üzerine boşaltılır.


Portakallı sosu hazırlamak için portakal suyu, nişasta ve toz şeker tencereye koyulup tel çırpıcı yardımı ile çırpılır.
Ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Pişirilen portakallı sos irmikli krema üzerine boşaltılır ve düzgün bir şekilde yaydırılır.


Hazırlanan portakallı irmik tatlısı buzdolabına kaldırılarak en az iki-üç saat dinlendirilir.
Vaktiniz varsa 1 gece dolapta bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.
Süre sonunda kalıptan çıkartılan tatlının üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 13:08