|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Hurmalı Fas Kurabiyesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.12.2012, 11:32 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Hurmalı Fas Kurabiyesi Malzemeler: 125gr. tereyağı (oda ısısında) yarım su bardağı tozşeker (hafif robotta çekilirse daha da güzel olur) 1 ufak çay bardağı sıvıyağ (1/4 su bardağı) 1 adet yumurtanını beyazı yarım paket kabartma tozu yarım paket vanilya 1 yemek kaşığı (tepeleme olmasın) yoğurt 3-4 su bardağı arası un içine: yarım su bardağı irice kıyılmış veya robotta çekilmiş ceviz içi yaklaşık 1 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış robotta hafif çekilmiş yumuşak hurma (hurmanız setse biraz suda bekletebilir veya az suda biraz pişirebilirsiniz) 1 çay kaşığı tarçın bulabilirseniz 1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu (şart değil) Servis için pudra şekeri Yapılışı: Tereyağı ve tozşekeri hamur karıştırma kabında mikserle karışıp krema haline gelene kadar çırpın. (1-2 dakika) Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurta akını ve yoğurdu ekleyip karışıma yedirin. 3 su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip karıştırın. Ele yapışmayan orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru elinizle yoğurun. İç malzemeleri karıştırın. Cevizden büyük bir parça hamur alıp avucunuzda bastırarak açın. Hurmalı içten tatlı kaşığı kadar koyup kapatın ve oval olacak şekilde hafif yuvarlayarak düzeltin. Az yağlı tepsiye bu şekilde kurabiyeleri dizin. Çatalla bastırarak verev çizgiler elde edin. Isıtılmış 170C derece fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin. Ilınınca pudra şekeri eleyip servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |