|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Kek yapmanın püf noktaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
01.07.2013, 16:50 | #1 (permalink) |
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir | Kek yapmanın püf noktaları Kek yapmanın püf noktaları Kek yaparken... ★ Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. ★ Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt gibi sıvı malzemeleri, en son da unu ekleyin. ★ Tarifinizde oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanılıyorsa, önce tereyağı ya da margarini şekerle çırpın. Sonra üzerine yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin. ★ Kek yaparken karbonat yerine kabartma tozunu tercih edin. ★ Kekinizi mikserle çırpacaksanız karıştırma işlemine düşük devirde başlayıp daha sonra yüksek devirde devam edin. Harca un ekledikten sonra ise mikserin düşük devrini kullanın. ★ Kekinize ekleyeceğiniz unda topak kalmaması için eleyerek harca katın. ★ Kabartma tozunu da unla birlikte elerseniz harca eşit olarak dağılır ve kekiniz daha iyi kabarır. ★ Kekinize meyve ekleyecekseniz, meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için kestikten sonra üzerlerine un serpin. ★ Kek yaparken meyve, fındık, ceviz gibi malzemeler kullanacaksanız hamurun 1/3'ünü ayırın. Kalan hamura bu malzemeyi ekleyip karıştırın. Kalıba önce ayırdığınız sade hamuru, daha sonra malzemeli olanı dökün. Bu şekilde hazırladığınız malzemelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz. ★ Kekin kalıptan kolay çıkması için kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın ve üzerine hamuru dökün. Kalıba aldığınız hamuru bekletmeden fırına verin. ★ Kek pişirirken fırını önceden ısıtın. 180- 200 derece, kek pişirmek için idealdir. ★ Pişme esnasında fırının kapağını sürekli açıp kapamayın. ★ Pişip pişmediğini anlamak için kekin orta kısmına bir kürdan ya da bıçak batırın. Hamur bulaşmadan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. ★ Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde soğutun. Kalıptan çıkarmak için silkeleyin, eğer bu şekilde çıkmıyorsa bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına gezdirerek kalıptan ayırın.
__________________ |
01.07.2013, 17:26 | #2 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin. |
01.07.2013, 17:39 | #3 (permalink) |
Root Administrator | Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Kek yaptığınızda kabartma tozunu en sona atın kabartma tozunu attıktan sonra fazla çıırpmayın fazla çırptığınzda kabarmıyor buda benden püf noktası ;d |
01.07.2013, 20:59 | #4 (permalink) | |
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir | Cevap: Kek yapmanın püf noktaları Alıntı:
__________________ | |
01.07.2013, 22:19 | #5 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Kek yapmanın püf noktaları tmm sen koy, hemen al butonuna tıklar alırız biz |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |