Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Bırakın geçmişiniz, geçmişte kalsın! (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/110536-birakin-gecmisiniz-gecmiste-kalsin.html)

Jineps 22.05.2014 18:38

Bırakın geçmişiniz, geçmişte kalsın!
 
Bırakın geçmişiniz, geçmişte kalsın!


Geçmiş yıllarınız istediğiniz gibi gerçekleşmemiş olabilir. O yıllardan pişmanlık duymaktansa şimdi harekete geçmek yapılacak en mantıklı eylemdir. İşte geçmiş yılları unutmanın ipuçları...

Geçmişi Geride Bırakmanın Yolları
Affedin ve unutun
Geçmişi arkanızda bırakmanın en doğru yolu geçmişte olanları ve geçmişinizdeki kişileri affetmek ve mutsuz anları unutmaktır. Kendinize biraz zaman tanıyın ve hazır olduğunuzda geçmişi arkanızda bırakın. Bu, bir arkadaşınızı ya da işinizi kaybetmenize neden olan hatalarınız için kendinizi affetmek, ailenizi sizi anlamadıkları için affetmek, eski arkadaşlarınızı size geçmişte yaptıkları kötülükler için affetmek ya da kalbinizi kıran eski sevgilinizi affetmek demektir. Konu ne olursa olsun kendinizi iyileştirmenin ve geleceğe mutlu şekilde adım atmanın tek yolu geçmişi unutmak ve affetmektir.

Kendinize karşı nazik olun
Bazen kendimizin en kötü düşmanı yine kendimizizdir. Geçmişte yaptığınız bir hatayıgeride bırakmak zor olabilir ama şunu unutmayın, kimse bilerek ya da isteyerek hata yapmaz. Geçmişte ne yapmış olursanız olun kendinizi affedin.

Şimdiki zamana odaklanın
Bugün bize verilen en değerli hediyedir, bunu asla unutmayın. Bunun farkında olursanız gününüzde hakettiği değeri verir ve daha mutlu bir insan olursunuz. Değişimlerin aniden gerçekleşmediklerini unutmayın, gününüzde ve gelecekte daha mutlu olmak için kendinize zaman tanıyın.

Hayatınızdaki güzellikleri takdir edin
Tabii ki zor dönemler geçirebilirsiniz, uzun süreli bir probleminiz olabilir ama ne olursa olsun geçmişi unutmak ve anın tadını çıkartmak hayatınızdaki iyilikleri de takdir etmenizi sağlar. Hayatınızda yolunda giden tek şey evdeki evcil hayvanınızın size gösterdiği sevgi bile olsa bundan mutlu olun. Bu, sizin geleceğe umutla bakabilmenize yardım etsin.

Yalanlara kanmayın
Geçmişinizde sizi üzen, size kendinizi değersiz hissettiren biri olduysa ve siz hala bunun güvensizliklerini yaşıyorsanız buna bir an önce son verin. Siz, değerli, güzel, akıllı ve sevilmeyi hakeden birisiniz. Bunu bilin ve buna inanın. O zaman geleceğe umutla bakmak daha kolay olacak.

Baştan başlayabileceğinizi bilin
Çocukken, bisiklete binmeyi öğrenirken, defalarca düşüp tekrar ayağa kalkmadınız mı? Tabii ki kalktınız! Geçmişteki negatiflikleri gününüze taşımayın, tıpkı çocukken olduğu gibi geleceğe bakın ve ilerlemeye devam edin. Hayatta moralinizi bozabilecek pek çok şey var ama istediğiniz her an yeni bir sayfa da açabilirsiniz. Her zaman negatife odaklanarak kendinize eziyet etmeyin.

Her şeyin bir nedeni olduğunu kabullenin
Geçmişi fiziksel olarak değiştiremesek de zihinsel olarak değiştirebiliriz. Geçmişinizin şimdiki zamanınızı yaşamanızı engellemesine izin vermeyin. Başınıza gelen her şeyin bir nedeni olduğunu bilin ve kabullenin. Bu, geçmişin yaralarının iyileşmelerini kolaylaştırır.

Unutmayın, yarın yeni bir gün. Her ne olursa olsun, yaşamın tadını çıkarın!

Alternatf 28.05.2014 18:02

Cevap: Bırakın geçmişiniz, geçmişte kalsın!
 
İçinizde sizi mutlu etmek için çabalayan kişilik özelliklerinizin sizin yanınızda sizin istediğiniz davranışları ortaya çıkaracak şekilde davranmasını sağlayın. Varsın Kendi kendiniz sizi manüple etsin. Taşkın Köksalan hoca ile tanışın içten dışa dönüşmeye başlayın.


Saat: 08:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.