Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Tanrı burada (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/124018-tanri-burada.html)

Jineps 31.07.2014 22:09

Tanrı burada
 
Tanrı burada

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tanrı dedi ki:

Bana sık sık çağrıda bulunun. Ne yapıyor olursanız olun eylemlerinize, düşüncelerinize, yaratıcılığınıza Beni dahil edin. Burada sözünü ettiğim şey dua değildir. Beni arkadaşınız, eşlikçiniz, refakatçiniz olarak - ki zaten azami ve mutlak düzeyde olduğum da budur- aklınızda bulundurmanızdır sadece. Beni düşünmek yönünde bir niyet bile harikalar yaratır.

Deyin ki: “Tanrım, seninle daha sık birlikte vakit geçirmek, arkadaşlık etmek istiyorum Ben. Tanrım bazen yapmakta olduğum şeylere kendimi biraz fazla kaptırıyor ve Seni unutuyorum. Seni unutmak nasıl mümkün olabilir halbuki, ama bunu yapıyorum işte. Bu tıpkı bir tekneyle denize açılıp seni de kıyıda bırakmaya benziyor.”

Fakat bir tekneyle denizin ortasında Beni düşündüğünüz zaman Bana yönelik farkındalığınız kıyıdan uzaktaki o teknenin içinde bile tam Benim yanı başımda, Benimle oturmaktadır aslında. Gerçek ise, her daim zaten sizinle olduğumu çoktan biliyor olduğunuzdur elbet. Böyle olmayan milyon da bir saniye, tek bir an dahi yoktur. Fakat farkındalığınız Dünya hayatındaki bu tiyatro oyununda sizin için önemli bir rol oynamaktadır, dolayısıyla Beni farkındalığınız dahilinde tutmak iyi bir fikirdir.

Her zaman sizin farkındalığınız dahilinde olursam sizinle olan dayanışmamı da bilirsiniz. Görülmez olmama rağmen dayanak sağlayacak somutluktayım Ben. Görülmezim ama Mevcudiyetimi hissedebilirsiniz Benim.

Pek çok defa siz tek başınızayken “Bu odaya niçin geldim ki? Ne arıyordum? Ah, tamam hatırladım,” gibi şeyler söylediğinizi duyarım Ben.

Kendi kendinize konuşmak yerine Benimle konuşmayı deneyebilirsiniz! Bu, farkındalığınıza yardım edecektir. Şöyle şeyler deyin siz: “Tanrım burada neyi arıyordum ben? Ah, burada işte.”

Benimle konuştuğunuz zaman Ben oradayım. “Benimle konuştuğunuz zaman Ben zaten ‘buradayım’,” demek ise Benim açımdan daha yerindedir aslında. “Buradayım! Buradayım Ben! Neredeyseniz Ben de tam orada, sizinleyim. Yazın ve kışın. Sizinle beraberim. Sonbaharda ve ilkbaharda sizinleyim. Sizinle beraberim Ben. Yanı başınızda, sizinle olmadığım hiçbir yer mevcut değil,” demek Benim açımdan çok daha yerindedir.

Daha başka kiminle olmayı isterdiniz ki? Düşüncelerinizin daha başka neye odaklı olmasını yeğlerdiniz acaba?

Evet, Bana yönelik düşüncelere, Beni düşünmeye geri dönmek, bunu hep hatırlamak daha hayırlıdır. Şöyle alçak sesle kaç kez Tanrım diyebiliyorsunuz günde? Yüz kez mi? Daha çok mu? Yaradan’ı günde bir kez aklınıza getirmek bile size yarar sağlar, üstünlük getirir.

Bu, Benden bir şey istediğiniz anlamına gelmez. Benden bir şey istemek zorunda değilsiniz ki. Sadece Beni şöyle bir selamlamanız ve kendinizi Benimle huzurlu, rahat kılmanız kafidir.

Muhtemelen yanı başınızda bulunmanın, Bana yanınızda sahip olmanın büyük ve ciddi bir mesele olduğunu düşünüyordunuz. Hiç de değil. Çok sıradan bir şeydir bu. Ben hiçbir zaman, hiçbir şekilde sizden uzakta değilim ki. Siz farkında olun ya da olmayın, dikkat edin veya etmeyin Ben sizin daimi Dostunuz, Refakatçinizim. Yani tabiri caizse şöyle gözlerime bakmanız elbette ki çok da hoşuma gidiyor Benim.

Bu her şeyi Benim üzerime yıkın, her şeyi Bana bırakın demek değildir. Sorumluluklarınızı bir kenara atamazsınız ama etrafınızda Ben varken, bilinciniz farkındalığınız dahilinde Ben sizin çevrenizde, yanınızdayken sorumluluklarınız da birer boyunduruk gibi görünmezler artık size. Sorumluklarınız daha kolay bir hale gelirler. Nefes alıp vermekten mesulsünüzdür ve bunu düşünmeden yaparsınız. Ben sizin aldığınız her bir nefesin içindeyim. Bana güvenebilir, dayanabilirsiniz ve kendinize de güvenip dayanabilirsiniz. Güvenip dayanmak kaygı dolu bir şekilde, endişe yüzünden göz yaşı dökmekten oldukça farklı bir şeydir. Beni beraberinize aldığınızda kaygılanacak ne kalır ki?

Sadece beni düşünüyor olmanız bile yavaş yavaş kaygıları düşüncelerinizden silecek, omuzlarınızdaki yükleri kaldıracaktır. Hayat daha kolay olacaktır ve siz de bu kolaylığı, rahatlığı hissedeceksiniz, çok büyük ihtimalle daha sağlıklı ve güçlü de olacaksınız. Lakin mutluluğa sahip olmanız için sağlık bile bir gereklilik değildir. Tüm ihtiyacınız Benim sadece.

Çeviren: Engin Zeyno Vural


Saat: 00:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.