Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Geçmiş Nasıl Geride Bırakılır? (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/160283-gecmis-nasil-geride-birakilir.html)

DeRDeST 14.07.2015 04:19

Geçmiş Nasıl Geride Bırakılır?
 
Geçmiş Nasıl Geride Bırakılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Suçluluk duygusu sizi tamamen kilitleyerek psikolojinizi zapt edebilir. Size suçluluk hissettiren anılar veya düşünceler çığ gibi büyüyebilir. Bu duygular zamanla büyüyerek, olumsuz düşünce ya da hislerin günlük hayatınıza da dahil olmasına sebep olur.

Dünyada sadece siz yoksunuz. Bu konuda yalnız olmadığınızı fark ettiğinizde, üzerinizden bir yük kalktığını hissedeceksiniz. Dünyada bu sorunu yaşayan veya geçmişinde hatırlamak istemediği anıları olan tek insan siz değilsiniz. Konu kişisel sorunlar olduğunda herkes kendi payına düşeni yaşamaktadır.

Kendinizin arkadaşı olun. Diğer insanları sevmek ve destek olmak kolaydır. Birini sevmek ya da ona karşı şefkatli olmak için kendinize milyon neden bulabilirsiniz. Peki, kendinize aynı sevgi ve şefkati gösterebiliyor musunuz?

Kendinizi anlayın. Kötü birşey yapmış olmanız, kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Yaptığınız seçimlere pişmanlık duyuyor ve tekrar etmemek için kendinize söz veriyorsanız, kötü biri olamayacağınızı bilin ve anlayın. Siz de insansınız ve herkes hata yapar.

Başkalarına karşı iyi kalpli olun. Kendinize ihtiyacınız olan sevgi ve ilgiyi gösterdikten sonra, çevrenize karşı iyi ve sevecen olmaya başlayabilirsiniz. İyilik yapmaya başladığınızda, kendinizi iyi hissetmeye de başlayacaksınız. Kafanızı kendinize takmaktan vazgeçin ve sizi çevreleyen mutluluğu keşfedin.

Suçluluk duygusunu bir kenara bırakın. Suçluluk duygusu kimseye faydası olmayan bir duygudur. Kendinizi sevmeye vakit ayırarak neye ihtiyacınız olduğunu anlamaya başladığınızda ve başkalarını sevdiğinizde suçluluk duygusu da zamanla kaybolmaya başlayacaktır. Suçluluk duygusundan kurtulduğunuzda kendinizi huzurlu ve özgür hissetmeye başlayacaksınız.


Saat: 03:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.